Iohannis, casa pierdută în instanță. ANAF, precizări: E într-un alt proces

ANAF vine cu precizări, după ce președintele Klaus Iohannis a pierdut una dintre casele din Sibiu în instanță. 

Fiscul a transmis, pentru Digi24, că statul român nu este proprietarul casei pierdute de Klaus Iohannis. La Tribunalul Sibiu a fost deschis un alt proces în urma căruia urmează să se decidă cine va deține această casă. 

”În urma pronunțării de către Curtea de Apel Brașov a unei hotărâri irevocabile în cauză din dosarul cu nr. 262/62/2014, organele fiscale au solicitat Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu, rectificarea în cartea funciară, în sensul radierii dreptului de proprietate al pârâților Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta și Johanis Klaus Werner”, a răspuns ANAF pentru sursa citată. În acte au rămas proprietari doi soți, decedați acum 50 de ani. 

În continuare, pe de-o parte ANAF cere că se constată calitatea de succesor al statului român pentru cel de-al doilea imobil situat în Sibiu, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29. Pe de altă parte, pretinșii succesori au cerut să nu fie dat imobilul statului român. 

”Precizăm în acest sens că, în prezent pe rolul Tribunalului Sibiu, s-a deschis o nouă acțiune în justiție de către pretinși succesori ai defuncților Ghenea Elisei și Ghenea Maria, care solicită anularea certificatului de moștenitor al Statului Român și din această rațiune, notarul public, amână emiterea cartificatului la care s-a făcut mai sus referire”, se arată în răspunsul ANAF pentru Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel