Iohannis, candidatură. Pieleanu: Asta este fotografia momentului

Înscriere în cursa prezidenţială a lui Iohannis a generat un comentariu al sociologului Marius Pieleanu, care a recunoscut că la această oră tot actualul preşedinte ar câştiga competiţia pentru Cotroceni.

Invitat să comenteze anunţul preşedintelui Iohannis de înscriere, deja, în cursa prezidenţială de la anul, Marius Pieleanu a spus, în intervenţia telefonică de la România Tv:

"Este un anunţ pe care noi îl aşteptam şi pe care îl sesizam prin toate demersurile pe care le-a făcut preşedintele în ultima vreme. De ce acum? Pe de o parte pentru că e un context favorabil dată fiind situaţia în care PSD se află şi apoi trebuie să transmită un semnal foarte clar tuturor celor care se află în centru-dreapta eşichierului politic românesc şi care nu au o opţiune. Nu e un secret că mulţi şi-l doresc pe Dacian Cioloş candidat la preşedinţie şi eu cred că şi în sensul ăsta preşedintele a mutat. Tocmai pentru a da un semnal că "el este acela" pe care trebuie să-l voteze." a explicat sociologul.

Dreapta unită

Tot el a spus că "Este un mesaj de unitate a dreptei, în jurul lui Klaus Iohannis. De aceea i-a chemat pe cei nemulţumiţi să iesă în stradă, fiind un semnal de apreciere pozitivă pentru ceea ce fac cei din stradă şi le cere acelaşi lucru: o apreciere pozitivă faţă de preşedinţie şi faţă de prestaţia preşedintelui. Ar trebui să-l citim într-o cheie mult mai serioasă acest anunţ, care nu e unul banal. Repet, îndeamnă la unitatea dreptei. Fiindcă, în mod evident, astăzi dreapta unită înseamnă ceva mai mult decât stânga unită, să nu ne ascundem după degete. Acum depinde foarte mult de ce vor face cei de la PSD şi ALDE, pentru că eu cred că încet, încet e cam timpul să-şi stabiliească un candidat şi să-l promoveze ca atare." a precizat Pieleanu.

Asta este fotografia momentului

"Nu e un secret că dacă mâine vor fi alegeri prezidenţiale, pentru că încerc să-mi păstrez verticalitatea profesională, Klaus Iohannis le-ar câştiga. Asta este fotografia momentului. Sigur, mai e mult până departe, mai e un an şi jumătate, multe lucruri se pot schimba, contează foarte mult tot ceea ce coaliţia PSD-ALDE face din actul de guvernare, pentru că românii aşteaptă lucrurile importante, pe lângă cele din justiţie, din programul de guvernare să se realizeze, cum ar fi să vezi nişte spitale şi autostrăzi." a concluzionat în intervenţia sa la România Tv sociologul Marius Pieleanu.

Vezi şi: Proteste #rezist. Bacalbaşa, comparaţie cu Maidan: "Proces programat paramilitar"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel