Iohannis atacă ANI. Ce a constatat despre Agenție

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a vorbit, joi seară, despre Agenția Națională de Integritate, care l-a declarat în două rânduri incompatibil.

Întrebat ce părere are despre ANI, primarul Sibiului a atacat subtil instituția condusă de Horia Georgescu, despre care a spus că l-a declarat incompatibil exact în momente în care a intrat "destul de vizibil în politica națională.

Vezi și: Iohannis, de acord cu Tăriceanu în PNL, Antonescu nu. Tu cum votezi?

"Nu m-a preocupat activitatea Agenției Naționale de Integritate în general. M-a preocupat relația ANI cu mine, fiindcă eu cu ei n-am niciun fel de relație. Am avut, culmea, imediat după ce am intrat în ecuația prezidențială din 2009 o sesizare și ANI m-a acuzat de o incompatibilitate care nu a existat în niciun moment, am spus-o atunci. Am contestat în instanță și am câștigat definitiv. Acel raport ANI a fost anulat. 

(...) Culmea, nici n-am intrat bine în februarie 2013 în Partidul Național Liberal, iarăși s-a găsit ANI să constate că sunt incompatibil, fiindcă sunt și primar și mă preocupă și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care se ocupă de de cum funcționează serviciile de apă din sudul Transilvaniei. Acea speță a ajuns la prima instanță, la Curtea de Apel de la Alba Iulia, unde mi s-a dat câștig de cauză în totalitate. Urmează, sigur, poate spre sfârștitul acestui an sau în 2015 a doua fază a procesului la Înalta Curte. Nu am motive să cred că rezultatul de acolo va fi altul decât cel din prima instanță.

Nu vreau să acuz pe nimeni, dar trebuie să constat că în cele două faze când am intrat destul de vizibil în politica națională, de fiecare dată, exact atunci și ANI a găsit motive pentru a mă declara în ghilimele incompatibil. Până acum, nicio instanță nu a găsit că aș fi fost în incompatibilitate", a declarat Klaus Iohannis, în emisiunea "Jocuri de putere", de la Realitatea Tv.

Citește și: Biden, discurs impresionant la Cotroceni. ANI, DNA și ICCJ, lăudate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel