Iohannis a tranșat problema grațierii. Ce spune soțul Monicăi Ridzi

Președintele Klaus Iohannis a spus clar încă din timpul campaniei electorale pentru prezidențiale că se opune ferm grațierii unei persoane condamnate de corupție, însă soțul Monicăi Iacob Ridzi susține că fostul ministru este în penitenciar pentru abuz în serviciu, infracțiune care nu intră în sfera corupției.

Klaus Iohannis a spus în timpul campaniei electorale, afirmație reiterată în mai multe rânduri, că nu va grația niciun politician condamnat pentru fapte de corupție. "Eu, Klaus Iohannis nu voi grația niciun politician condamnat pentru coruptie, punct", afirma Iohannis la 10 octombrie.

La 24 octombrie, Iohannis sublinia, pe Facebook: "Îi răspund lui Moise Guran: Nu voi grația pe absolut nimeni pentru fapte de corupție!".

Referitor la poziția președintelui Iohannis, soțul fostului ministru, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la România Tv, că "în cazul soției mele nu este vorba de corupție, ci de abuz în serviciu. Grațierea este un act individual. Știam de această declarație, dar nu a fost condamnată pentru fapte de corupție. Soția mea nu a luat niciun leu, asta se arată și în raportul ANI de săptămâna trecută".

Soțul Monicăi Iacob Ridzi a arătat că principalele sale argumente, dacă va hotărî de comun acord cu soția să solicite grațierea, țin de "motive umanitare", cei doi copii mici și faptul că Ridzi "nu și-a însușit niciun leu".

Cum arată celula Monicăi Iacob Ridzi de la Penitenciarul Gherla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel