Iohannis a promulgat: Încă o sărbătoare legală. Zi liberă pentru români

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege prin care ziua de 24 ianuarie va fi nu doar zi liberă, ci și sărbătoare legală. 

Proiectul a fost adoptat de deputați la începutul lunii septembrie cu 209 voturi pentru și 4 împotrivă. Vineri, a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis. 

Iată ce spunea Tudor Ciuhodaru la începutul lunii septembrie, într-un mesaj trimis către DCNews: 

"E oficial. 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, este de azi zi liberă. Așa cum prevede legea Ciuhodaru. Demersul meu legislativ prevede ca 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, să devină zi de sărbătoare legală, inclusă în art. 139 din Codul muncii.

Doamnelor şi domnilor,

Este o zi fundamentală pentru Iaşi, este o zi fundamentală pentru Moldova, este o zi fundamentală pentru România, pentru că România modernă s-a născut la Iaşi.

Aşa că vă cer astăzi ca această zi să fie recunoscută. De ani de zile luptăm pentru dreptate şi pentru recunoaşterea unor anumite lucruri, dar când vorbim despre o zi fundamentală pentru noi toţi, mai ales pentru cei din Iaşi şi din Moldova, pentru toţi românii, acest lucru nu este recunoscut.

Vă mai rog încă o dată, indiferent de unde sunteţi, de ce culoare politică aveţi, din care localitate sunteţi, din ce judeţ, cărui judeţ aparţineţi, să votaţi această lege importantă pentru valorile noastre naţionale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel