CSAT, aviz favorabil pentru ordonanţa privind interceptările. Organele de anchetă au acces nelimitat la platforma SRI

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat favorabil ordonanţa de urgenţă referitoare la interceptări, a anunţat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

CSAT a avizat favorabil acest proiect şi adoptarea lui de Guvern va reprezenta în acest moment o soluţie, fie ea şi temporară, la o problemă care preocupă deopotrivă atât instituţiile statului, cât şi opinia publică', a declarat, şeful statului. 

În proiectul Ordonanţei de Urgenţă să arată că, la cererea organelor de urmărire penală, Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor este desemnat să obţină, prelucreze şi să stocheze informaţii în domeniul securităţii naţionale. Totodată Centrul va asigura organelor de urmărire penală accesul nemijlocit şi distinct la sistemele tehnice în scopul executării supravegherii tehnice prevăzut de Codul de Procedură Penală, în condiţii stabilite prin protocoale de cooperare.

Ordonanţa prevede şi că Ministerul Public este autorizat să obţină şi să folosească mijloace adecvate pentru obţinerea verificarea, prelucrarea, stocarea şi descoperirea informaţiilor privitoare la infracţiunile date în competenţa parchetelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel