Iohannis. Conflict Guvern - BNR, DESFIINŢAT! Replica lui Dragnea

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

La finalul întâlnirii cu guvernatorul Băncii Naţionale, Liviu Dragnea a anunţat că vor avea loc întâlniri periodice între Guvern şi BNR pe teme cheie. 

Lovitură pentru Klaus Iohannis, cel care acuza un conflict între BNR şi Guvern. La finalul discuţiilor purtate cu guvernatorul BNR, Liviu Dragnea a apreciat că întâlnirea a fost pozitivă şi că aceasta a deschis calea unei colaborări mai strânse între BNR şi Guvern. 

Principalele declaraţii ale lui Liviu Dragnea la finalul întâlnirii cu guvernatorul BNR:

"A fost o discuţie serioasă, de trei ore, despre situaţia macro-economică. Şi Guvernul şi Banca Naţională au convenit că principalele caze pentru creşterea inflaţiei în această perioadă sunt factorii exogeni, din afara Guvernului sau a Băncii Naţionale: gaze, energie, petrol – care au o contribuţie masivă la creşterea inflaţiei şi nu sunt gestionate nici de Guvern nici de BNR.

[citeste si]

S-a convenit să existe o colaborare bazată pe întâlniri frecvente, constante, între BNR şi Guvern. Mai mult de atât, Guvernul şi-a exprimat disponibilitatea ca înainte de orice măsuri pe care urmează să le ia în cadrul programului de guvernare să aibă o întâlnire cu Banca Naţională şi să analizeze împreună dacă e nevoie de alte măsuri complementare.

BNR şi-a arătat deschiderea totală pentru o colaborare cu Guvernul pentru că obiectivele sunt comune: stabilitate macro-economică durabilă şi continuarea procesului de dezvoltare şi continuarea măsurilor care au dus la creşterea veniturilor populaţiei, precum şi măsurile fiscale care ajută mediul de afaceri."   

"Nu există nicio intenţie a PSD să preia controlul Băncii Naţionale, ba dimpotrivă. Domnul guvernator are, aşa cum a avut întotdeauna din partea mea (...), sprijin total. (...) Banca Naţională este o instituţie sănătoasă, o instituţie importantă, un pilon fundamental al stabilităţii macroeconomice şi monetare şi conducerea Băncii Naţionale este o conducere cu experienţă şi cu foarte multă expertiză", a declarat Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel