Ioana Mihăilă: În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Ioana Mihăilă atrage atenția că s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice.

Într-o postare pe Facebook, Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, atrage atenția că liderii grupurilor parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde:

„În ziua cu recordul absolut de morți de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliție împotriva sănătății publice.

Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR și AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaților.

Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni.“, precizează fostul ministru.

2 noiembrie, ziua cu cele mai multe decese

„Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles.

591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică“, a concluzionat Ioana Mihăilă.

Covid-19: 11.073 cazuri de persoane pozitive și 591 decese

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 591 decese dintre care 5 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, rata de infectare în București se menține, marți, sub 14 la mia de locuitori. Marți, 2 noiembrie, rata de infectare a coborât la 13,35, după ce luni a fost de 13,87 la mie.

Pe data de 10 octombrie, rata de infectare era de 13,6 în Capitală, iar de atunci a continuat să crească. Cea mai mare incidență s-a înregistrat pe data de 22 octombrie, când a fost 16,54 la mie.

Alți pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, transferaţi în Germania

Amintim că alți șase pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, sunt transferaţi marți, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, în Germania, a anunțat Ministerul Apărării.

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua marți o misiune de transport umanitar, pe ruta București–Hamburg (Germania), a șase pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Echipa medicală care va monitoriza pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport va fi realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

De asemenea, amintim că, luni, 1 noiembrie, șase pacienți infectați cu SARS-Cov-2 au fost transferați în patru spitale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch – Gladbach și Krefeld din Germania. Este vorba despre pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați anterior în spitale din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel