Ioana Mihăilă a ocolit răspunsul, după ce a fost întrebată de petrecerea lui Orban: ”Altă întrebare”

imagine din Parlament, cu momentul în care politicienii au mers să-i spună ”La mulți ani” lui Orban
imagine din Parlament, cu momentul în care politicienii au mers să-i spună ”La mulți ani” lui Orban

Mai mulți oficiali au participat marți la ziua de naștere a liderului PNL Ludovic Orban. Joi seară, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a fost întrebată despre acest subiect. 

Ioana Mihăilă a fost întrebată, joi seară, dacă, din punctul său de vedere, petrecerea a fost ilegală.

„Prefer să nu emit un punct de vedere pe această temă. Cred că există organe ale statului abilitate să emită puncte de vedere și să prevadă sancțiuni în fiecare din situațiile care sunt în afara reglementărilor legale. Mulțumesc! Atât voi răspunde pe această temă, dacă aveți altă întrebare, cu tot dragul”, a spus ministrul. 

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că aproape toți cei care au fost filmați la petrecerea de ziua lui din Parlament erau vaccinați. Acesta spune că, atunci când este ziua cuiva de naștere, oamenii vin să-i spună „La mulți ani” aniversatului.

„Nu a venit nimeni la nicio invitație. Au venit oamenii să îmi zică La mulți ani! E normal. În biroul meu era ședința Coaliției. Faptul că a aparut o poză cu invitați fara mască, s-a întâmplat când eu nu eram prezent. Regulile au fost respectate. Ei nu au venit într-un mod organizat. Dacă vin colegi să-ți spună La mulți ani, nu poți să le întorci spatele”, a spus Ludovic Orban.

„Nu poți să porți mască când mănânci, hai să fim cinstiți. S-a adus pizza... Am anticipat că vor veni colegi să-mi spună La mulți ani. Colegii mei sunt aproape toți vaccinați. (...) Nu a fost nicio petrecere organizată. La finalul programului meu au fost mai mulți colegi. Câți sunt, nu am stat să număr. I-am îndemnat să respecte regulile”, a mai zis Ludovic Orban.

VEZI ȘI: Guvernul Cîțu adaugă un element la invitațiile de nuntă: Prezentați și dovada de vaccinare

Măsuri de relaxare

Joi seară, în aceeași conferință de presă, premierul Florin Cîțu a anunțat că, începând cu data de 1 iunie, activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane. Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr de peste 1.000 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2, pentru care au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se mai arată în decizie.

Nunțile, botezurile, mesele festive, parastasele vor fi permise cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. Organizatorul poate decide desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel