EXCLUSIV  Ioana Ene Dogioiu - CCR, decizie instanță. Lucian Bolcaș: DENATURARE. Distrugerea statului român, prin atacarea CCR

Avocatul Lucian Bolcaș a analizat un articol de presă al jurnalistei Ioana Ene Dogioiu. Ea scrie a câștigat un proces deschis împotriva CCR, care nu i-a furnizat informații de interes public. 

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a publicat pe site-ul ziare.com, astăzi, un articol cu titlul ”CCR nu e mai presus de lege: Hotarare definitiva fara precedent. Curtea Neconstitutionala a Romaniei”. Aceasta scrie despre o decizie definitivă a Curții de Apel București în privința CCR, care a refuzat să-i furnizeze informații de interes public în baza legii 544/2001 despre o solicitare a procurorului Cosmin Grancea în dosarul ”Bombonica”. Ioana Ene Dogioiu a solicitat CCR să-i precizeze ce a solicitat procurorul menționat și cum a fost soluționată cererea. CCR a refuzat, motiv pentru care aceasta a deschis un proces, despre care scrie că l-a câștigat definitiv la CAB. 

Analiza avocatului Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, pentru DCNews, articolul mai sus menționat: ”În articolul lecturat am admirat abilitatea cu care se denaturează sensul unei hotărâri judecătorești cu scopul deliberat de a fi denigrată CCR. Sigur, la ora actuală CCR constituie unul dintre polii de stabilitate ai echilibrului juridic, care trebuie să fie atacat de către cei care doresc distrugerea totală a statului român. Punctul de vedere exprimat de Curtea de Apel este discutabil, dar numai în raport de activitatea administrativă a CCR, nu în raport de activitatea sa jurisdicțională.

Constituționalitatea hotărârilor CCR nu poate să fie cenzurată de o instanță de drept comun, dar activitatea sa administrativă poate fi pusă în discuție, pentru că aici se confruntă două teze: CCR, conform legii sale organice, se conduce după propriile sale regulamente, deci practic și administrative, iar interpretarea lor nu poate să revină decât tot CCR. A doua: dispozițiile de natură administrativă pot intra în coliziune cu legile ordinare, fiind de competența de cenzură a instanței de contencios administrativ. Sunt două teze diferite, dar în niciun caz o activitate administrativă desfășurată de un singur judecător, a cărui calitate poate și ea fi pusă în discuție, nu poate să constituie un vot de blam pentru activitatea de jurisdicție a CCR”. 

Pe scurt, jurnalista pleacă o decizie a instanței în ceea ce o privește, bazată pe o situație administrativă, generalizează și extrapolează până la a pune sub semnul întrebării deciziile CCR, așa cum veți observa accesând link-ul de pe ziare.com de mai sus.  

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy