EXCLUSIV  Ioana Constantin (PMP): Colaborarea PNL - PSD, singura soluţie pe care o mai au liberalii. Cu USR s-a terminat orice discuţie

Foto: Facebook Ioana Constantin
Foto: Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin (PMP) a vorbit despre soluţia găsită pentru a se forma un nou Cabinet, prin nominalizarea lui Nicolae Ciucă.

"Vor guverna împreună (n.r. – PNL şi PSD). Repet, nu cred că e nici rău, nici bine. România are nevoie de un guvern stabil astăzi şi cred că  până undeva în martie-aprilie va exista această coabitare între PSD şi PNL. Ce se va înâmpla după ce ieşim din iarnă? Pot fi anticipate sau poate continua această colaborare între cele două partide.

Cu USR e clar că s-a terminat orice discuţie. USR-ul, în nicio formulă, nu poate reveni într-o coaliţie cu PNL. Ei s-au ţinut cu dinţii de povestea asta cu Cîţu, dar în mod real, coaliţia PNL – USR nu se poate reface, şi apoi ca să poţi gestiona configuraţia actuală din Parlamentul României, nu se poate altfel decât cu PNL şi PSD aduşi împreună la aceeaşi masă. Acum o să începem să ţipăm cu USL-ul, dar e decontul PNL-ului. Şi este singura soluţie pe care românii o mai au astăzi", a explicat Ioana Constantin într-un interviu acordat DC News.

Ioana Constantin a vorbit şi despre alianţele pe care le-ar putea face partidul său cu PSD

„Nu vom avea o schimbare de atitudine în ceea ce privește vreo alianță cu PSD, decât acolo unde deja se întâmplă. Sunt câteva locuri. Știți că și USR are alianțe locale cu PSD. Nu trebuie să o vedem așa, pe plan local, în administrația locală, nu se etichetează așa cu partidele. E vorba de oameni. Sunt primari buni și la PSD, și la PNL, și la UDMR. Peste tot!”, a spus Ioana Constantin, joi după-amiază, în cadrul interviului acordat DCNews și DCNewsTV.

„Însă o schimbare generală, de la nivel național, în ceea ce privește o alianță cu PSD este exclus să avem în vedere”, a precizat Ioana Constantin.

VIDEO: 

 

Ciolacu: Am luat decizia în cadrul Biroului Permanent Naţional să ne vedem cu prim-ministrul desemnat

PSD a decis, în cadrul Biroului Permanent Naţional, să aibă o întâlnire cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

"Am luat o decizie în cadrul Biroului Permanent Naţional să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. E şi normal să ne vedem cu premierul desemnat, e un moment destul de dificil prin care trece România", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că premierul desemnat a solicitat această discuţie, iar întâlnirea va avea loc la sediul PSD. Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit joi pentru a lua o decizie în contextul desemnării de către preşedintele Klaus Iohannis a lui Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel