Ioana Constantin: 18 ani de NATO, ”un parteneriat care ne asigură cea mai înaltă garanție de securitate”

Sursă foto: Facebook NATO
Sursă foto: Facebook NATO

România are 18 ani de la aderarea la NATO, alianța fiind azi mai importantă ca oricând, consideră Ioana Constantin. 

Ioana Constantin a postat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care amintește de aniversarea a 18 ani de la intrarea României în NATO și de importanța pe care o are alianța pentru țara noastră, ferindu-ne de influențele din est. 

”Împlinim astăzi 18 ani de când suntem în NATO, cea mai puternică alianță politico-militară. Avem obligația în perioada următoare să aducem sub scutul NATO și românii de peste Prut. Să ne îndreptăm gândurile azi și către toți militarii români care au contribuit și contribuie în misiuni NATO - aș aminti numai Afganistan, Irak, Polonia, Kosovo. Militarilor noștri și familiilor lor să le arătăm deplina recunoștință. România e unul dintre statele cele mai respectate în NATO datorită militarilor noștri care au demonstrat devotament și profesionalism.

În aceste zile, când avem război la graniță și o Federație Rusă la fel de odioasă, înțelegem cât de important e parteneriatul nostru cu NATO și SUA, un parteneriat care ne asigură cea mai înaltă garanție de securitate. Oricine critică azi apartenența noastră la NATO, scutul de la Deveselu și parteneriatul cu SUA vrea o Românie slabă și vulnerabilă în fața Rusiei.

România trebuie să continue să asigure un buget consistent pentru apărare și să asigure echipamente și tehnică moderne militarilor noștri. Statele aliate au arătat solidaritate, unitate și fermitate în această ultimă lună în care un criminal de război a distrus vieți nevinovate într-un război odios. Suntem mai puternici împreună”, a scris Constantin pe Facebook

NATO va mai trimite militari în România. Mesajul ministrului Dîncu

Liderii NATO reuniți la Bruxelles au decis să trimită noi trupe în flancul estic și să înființeze patru grupuri de luptă în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria.

Vasile Dîncu spune ce mesaj transmite Alianța cu această măsură: „Cu această măsură, Alianța transmite un mesaj care era așteptat de către toată lumea, de către întreg flancul estic, acela de a consolida prezența NATO în această zonă, transmite un sentiment de siguranță și un lucru care este esențial și care s-a văzut și săptămâna trecută, atunci când s-a aprobat Busola Strategică, documentul european strategic fundamental, acela că NATO și UE sunt împreună și că reprezintă un corp solid al sistemului de apărare în Europa și în lume. Este o garanție, până la urmă, de securitate, nu numai pentru noi, pentru această zonă, este o garanție de securitate pentru Europa și o garanție că lumea se schimbă, că intrăm într-o altă fază a istoriei, aș putea să spun".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel