Ioana Băsescu, termen în instanță. A primit 5 ani de închisoare în dosar/ UPDATE: Decizia ÎCCJ

Ioana Băsescu, în instanță/ foto Antena 3
Ioana Băsescu, în instanță/ foto Antena 3

Fiica președintelui Traian Băsescu, Ioana, se află acum în fața instanței. 

UPDATE: Instanța Supremă a dat termen pentru data de 8 septembrie pentru depunerea pledoariilor finale și dezbatere în procesul în care Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare cu executare. Decizia a fost anunțată la termenul de joi, la care fostul ministru nu a fost prezent.

---- 

UPDATE: ”Nu am vrut să fug din țară, mergeam la medic” a spus avocatul Elenei Udrea în fața instanței, citând-o. Se pare că aceasta nu a fost audiată. Avocatul Veronel Rădulescu spune că acest lucru a fost din cauza stării de sănătate, în timp ce procurorul susține că a vrut să fie audiată, dar a plecat din sală chiar înainte de acel moment, conform Antena 3. Elena Udrea ar fi spus - prin avocat - că se îndrepta spre Grecia pentru o procedură pentru a mai face un copil. 

--- 

În urmă cu un an, Ioana Băsescu a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul de corupție în legătură cu finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. În acest dosar, atât Elena Udrea, cât și Ioana Băsescu au fost condamnate la închisoare, decizie ce a putut fi atacată cu apel. 

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare a banilor. Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. 

Astăzi, în acest dosar Ioana Băsescu se află în fața instanței. 

Traian Băsescu se teme pentru fiica sa

După ce Elena Udrea a fost condamnată în dosarul ”Gala Bute”, Traian Băsescu mărturisea că se teme pentru fiica sa, Ioana.  Fostul președinte a spus că Ioana, fiica sa cea mare, este în pericol să fie condamnată.

"Credeți că este în pericol fata dvs, acum, să primească o sentință definitivă?", l-a întrebat Laurențiu Botin, la Realitatea Plus. 

"Este.", a răspuns Traian Băsescu.

Astăzi, în cadrul emisiunii "Culisele Statului Paralel", Traian Băsescu a fost întrebat de Anca Alexandrescu din nou despre acest subiect. Traian Băsescu a spus din nou că se teme pentru fiica lui Ioana.

"Mă aștept la orice. Mă aștept la ce e mai rău, nu mă aștept la nimic bun, pentru orice mediocru din orice sistem. (...) Nu mă aștept ca cei din procesul în care este și fiica mea să aibă îndreptare către lege. Mă aștept să aibă îndreptare către numele Băsescu.", a spus Traian Băsescu.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ”Gala Bute”. Fostul ministru se află în detenție în Bulgaria, țară în care a fost prinsă la limită în drumul său spre Grecia, chiar la graniță, în Kulata. Elena Udrea a făcut tot posibilul să nu fie adusă în țară, odată prinsă în țara vecină. 

Citește și: Elena Udrea ar putea fi ELIBERATĂ astăzi. Se judecă recursul în casație- UPDATE: Decizia instanței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel