Ioan Rus: UDMR , un copil care cere tot mai mulți bani

ioan rus 2
ioan rus 2

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, crede că UDMR ar trebui să rămână la guvernare pentru că este un partid care ajută, nu unul care încurcă.

Social-democratul a arătat însă că majoritatea coaliției de guvernare va rămâne în funcțiune chiar dacă maghiarii se retrag.

"UDMR va decide astăzi dacă se retrage. Dacă se retrag, nu avem nicio altă soluţie. Majoritatea din Parlament permite ca acest Guvern să rămână în funcţiune şi fără UDMR. Deci, se va merge în continuare fără ei, fără să existe, cred, alte probleme. Nu va fi o majoritate atât de solidă, dar rămâne o majoritate. Părerea mea este că ar fi foarte bine ca UDMR să rămână la guvernare, pentru că este un partid care sprijină guvernarea, nu o încurcă", a spus Ioan Rus, citat de Mediafax.

Senator UDMR: Hunor poate demisiona din Guvern

Rus spune că solicitările UDMR privind minoritățile sunt "normale" și le compară cu cele ale unui copil care cere tot mai mulți bani de la tatăl său.

"Sunt solicitări normale. Şi dumneata când ai fost mic i-ai tot cerut bani lui taică-tău, tot mai mulţi, tot mai mulţi şi el ţi-a dat cât a putut, cât s-a potrivit la capacitatea dumitale de a înţelege şi după notele pe care le-ai avut la şcoală. Ceva de genul ăsta e şi aici. Există un echilibru care trebuieşte păstrat între respectul faţă de drepturile minorităţilor şi dreptul majorităţii de a-şi expune şi ea punctul de vedere şi acel echilibru cu raţionalitate, fără ură şi fără patimă va trebui păstrat în continuare în România", a mai spus Ioan Rus.

Liderii UDMR s-au reunit vineri în Consiliul Permanent al UDMR, unde vor decide dacp Uniunea iese de la guvernare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel