Ioan Niculae, în instanţă: Dosarul Romgaz a fost o ţintă economică

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat miercuri, 25 octombrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că dosarul Romgaz a fost o ţintă economică, ce a avut ca scop distrugerea industriei naţionale de îngrăşăminte. 

"Acest dosar a fost sută la sută un dosar economic. O ţintă economică precisă pe care, din păcate, au reuşit să şi-o atingă. De fapt, ei nu au vrut să facă altceva decât să distrugă industria de îngrăşăminte. Acum ţara este plină de îngrăşăminte din Turkmenistan, Kazahstan, Uzbekistan, Rusia, Egipt, Georgia.

O activitate economică ce se cifra la miliarde de euro anual, cu fabrici româneşti, a fost pusă pe butuci din cauza unui interes pur economic. Nu ştiu dacă au fost vizate şi persoane, dar sigur a fost vizată activitatea noastră economică. Vă dau un singur exemplu - la nivelul anului 2012, înainte de a se începe această nebunie, Interagro încheia cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde dolari, fiind vorba de îngrăşăminte care asigurau necesarul în România, plus export. Acum nu mai producem nimic. Toate îngrăşămintele vin din import. Acest scop a fost atins, nu ştiu dacă mai au şi scopul ca persoanele care desfăşoară această activitate să fie distruse", a spus Ioan Niculae, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Declaraţia a fost făcută la ieşirea din sediul Instanţei supreme, unde a avut loc primul termen în cameră preliminară în cazul dosarului Romgaz în care Ioan Niculae este judecat alături de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel