Ioan Niculae ar putea fi liberat condiționat

Ioan Niculae / Foto Captură video, arhivă
Ioan Niculae / Foto Captură video, arhivă

Omul de afaceri Ioan Niculae ar putea fi liberat condiționat. El a primit aviz favorabil de la Penitenciar și judecători, în primă instanță.

În primă instanță, miercuri, judecătorii au decis că Ioan Niculae ar putea fi liberat condiționat, după trei luni petrecute în spatele gratiilor. Soluția de astăzi nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunal, transmite Realitatea Plus.

Nu este prima solicitare pe care omul de afaceri a făcut-o în acest sens, dar acum a primit și aviz favorabil și de la judecători, în primă instanță.

El a executat fracția de o treime, necesară în astfel de situații, pentru cei care au vârsta de 60 de ani și a mai executat o parte dintr-o altă pedeapsă primită într-un alt dosar.

De asemenea, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de trei ani după executarea pedepsei principale.

Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pedeapsă mărită la cinci ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

A primit „unde vedere” de la penitenciar după două luni de închisoare

Amintim că „una verde” pentru liberarea condiționată, din partea Comisiei de Eliberări Condiționate a Penitenciarului Rahova a venit după doar două luni. Cazul său a fost discutat de Comisia Specială a Penitenciarului Rahova, aceeași Comisie care a dat „undă verde” și în cazul lui Liviu Dragnea.

Ioan Niculae a fost arestat în luna februarie, când a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

A fost scandal la încătușarea lui Ioan Niculae

Când a fost încătușat Ioan Niculae, pe Aeroportul Otopeni a fost prezent și Marian Ceaușescu.

„Borfașule, credeai că scapi, mă, de pușcărie? Borfașule! Plătește-ți angajații, băi, borfașule! Băi, gunoiule, ești un gunoi, bă! Ești un gunoi, bă, pușcăriașule. Plătește-ți angajații! Ia uitați aici pușcăriașul! Să stai acolo până când îmi văd eu ceafa, bă!”, a urlat Ceaușescu, în timp ce Niculae era escortat de Poliție.

Vezi VIDEO aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel