Ioan Neculaie, patronul FC Braşov, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

Conform unor surse judiciare,  Ioan Neculaie, patronul FC Braşov, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare de către o instanţă braşoveană,  pentru infracţiunea de tulburare de posesie, deoarece acesta a construit pe terenul altuia.

Pe lângă condamnare, lui Neculaie i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe durata pedepsei, în principal cele electorale. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorul a dispus suspendarea executării ambelor pedepse, sub supraveghere judiciară, pe un termen de încercare de 7 ani, timp în care Neculaie are următoarele obligaţii: să se prezinte la fiecare convocare la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Braşov; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 8 zile, precum şi data întoarcerii; să comunice şi să justifice orice schimbare a locului de muncă; să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă.

De altfel, sentinţa a fost atacată cu recurs, atât decătre Neculaie, cât şi de partea vătămată, respectiv omul de afaceri  Ion Olaru. Acesta din urmă declarând că în această speţă, sentinţa trebuia dată cu executare, deoarece suspendarea se poate dispune doar pentru o pedeapsă de cel mult trei ani.

Acest proces are şi un veritabil record:durează de şapte ani de zile, timp în care dosarul a fost retrimis de două ori instanţei de fond, spre rejudecare, de Tribunalul Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel