Urmărește emisiunea live


Ioan Mironescu, liderul lumii interlope din Piatra Neamț, condamnat definitiv

Ioan Dumitru Mironescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 15 ani închisoare, fiind acuzat că a comandat amplasarea, în ianuarie 2013, a unei bombe artizanale sub mașina unui alt interlop din oraș, Bogdan Mararu, cu a cărui familie se afla în dispută de mai mult timp.

Instanța supremă a respins apelul declarat de Ioan Mironescu și complicii săi, fiind menținută sentința dată în aprilie 2014 de Curtea de Apel Bacău. Tot atunci, Mironescu a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 25.000 de lei pentru cei doi copii ai lui Bogdan Mararu.

În același dosar, complici ai lui Ioan Mironescu au primit ani grei de închisoare: Daniel Hoșteanu (fost Pădurariu) — 10 ani închisoare, Petrică Jâtaru — 9 ani, Irinel Cosmin Lăcătuș — 12 ani de închisoare, Ovidiu Popa — 15 ani închisoare și Emil Cristofor — 7 ani închisoare.

Ioan Mironescu și complicii săi au fost trimiși în judecată în martie 2013 de procurorii DIICOT, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unei grupări infracționale, acte de terorism, instigare/tentativă la distrugere, instigare/tentativă la omor calificat și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Procurorii susțin că Ioan Dumitru Mironescu și Daniel Pădurariu au constituit o grupare infracțională, instigându-i pe ceilalți membri ai grupării să-l ucidă pe Bogdan Mararu, oponent pe plan local al lui Mironescu.

[citeste si]

În acest scop, Mironescu a procurat și predat complicilor săi un dispozitiv exploziv improvizat, având greutatea de circa 1.000 grame.

Dispozitivul era perfect funcțional și apt de a detona și conținea un amestec de produse chimice din categoria materiilor și amestecurilor explozive.

În noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, în jurul orei 2,20, membrii grupării au amplasat dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, mașina fiind parcată în spațiul public, în apropierea locuinței acestuia din Piatra Neamț. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenției organelor de urmărire penală, care monitorizau activitatea grupării.

Atentatul pus la cale de Ioan Mironescu era o replică la încercarea de asasinat pusă la cale de frații Mararu. Astfel, Bogdan și Răzvan Mararu l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să îl ucidă pe Ioan Mironescu. În noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din București, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47. Tânărul a scăpat cu viață, iar Vitalie Proca a fost prins mai târziu în Rusia și adus în România.

Bogdan și Răzvan Mararu au fost condamnați în primă instanță la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, iar Vitalie Proca a primit 12 ani și jumătate detenție. Recent, frații Mararu au fost plasați în arest la domiciliu, procesul lor aflându-se în faza de apel, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel