Ioan Mircea Pașcu lămurește războiul Ponta-Băsescu pe convocarea CSAT

Premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu s-au contrat pe convocarea CSAT cu privire la problemele din Ucraina. În vreme ce primul vedea necesară convocarea, al doilea s-a declarat împotrivă. Eurodeputatul PSD, Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European a explicat că CSAT trebuie convocat automat, din cauza crizei din Ucraina. 

"Acest for (n.r.-CSAT) are menirea să discute securitatea statului, mai ales atunci când aceasta este, să spunem așa, pusă într-o stare de tensiune. Or aici nu avem chestiuni de genul ăsta: am avut un CSAT acum două luni, nu mai putem să convocăm altul decât în celălalt trimestru. Astea ar fi copilării, dacă n-ar fi foarte serioase! Dar nu putem să sacrificăm această chestiune pe altarul ambițiilor unuia sau altora, chiar și cei cu funcții foarte înalte, cum este domnul președinte", a spus Pașcu la RFI, întrebat dacă CSAT ar trebui convocat automat.

Europarlamentarul PSD a adăugat că a participat de multe ori în calitate oficială și în calitate de invitat în anii '90 la întrunirile CSAT, acesta fiind un organism menit să se ocupe de securitatea statului. El a menționat că "nu ne paște un război" și că premierul Victor Ponta nu trebuie făcut "alarmist".

VEZI și: Război total Ponta-Băsescu. Cine convoacă CSAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel