Ioan Mang: Clasa pregătitoare nu se desființează. Vezi opinia despre BAC

ioan mang
ioan mang

Ministrul Educației, Ioan Mang, a declarat, miercuri, la Antena 3, că nu se pune problema renunțării la  clasa pregătitoare pentru viitorul an școlar. Despre bacalaureat, Ionel Mang a declarat că subiectele vor fi asemanătoare celor din 2011, iar camerele de supraveghere nu vor dispărea.

Ioan Mang, noul ministru al Educație, a declarat la Antena 3, că nu se va renunța la clasa pregătitoare pentru vitorul an școlar. Noul ministru a afirmat că s-au început procedurile de licitații pentru a se achiziționa mobilierul, iar circa 98 la sută dintre copii au fost înscriși până acum în sistemul de învășământ al clasei pregătitoare.

Despre examenul de bacalaureat, Ioan Mang, a declarat că nu se vor elimina camerele de supraveghere din săli, ci se va extinde în toate centrele de examen. Se va încerca ca anul acesta, camerele de supraveghere să nu mai păcălească sistemul, făcând referire că în unele centre acestea erau îndreptate în alte direcții.

  Despre promovabilitatea la bacalaureat, ministrul Educației a declarat că nu există un procent pentru a trece examenul de maturitate. "Doresc să treacă toți. Nu trebuie ca bacalaureatul să fie sperietoare. Pentru viitor trebuie să găsim și situații alternative", a spus Mang.

Referindu-se la subiectele de la bacalaureat, ministrul Educației a declarat că vor fi abordate la fel ca cele de anul trecut, fără a fi diferențiate în funcție de profilul terminat de elevi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel