EXCLUSIV  Ioan Lascăr dezvăluie de ce nu au fost folosite paturile de la Clinica de Arși de la Spitalul Floreasca

Medicul Ioan Lascăr a dezvăluit la DCNews Live cum a decurs internarea pacienților arși de la Colectiv. Medicul spune că paturile Secției de Arși de la Spitalul Floreasca nu au fost folosite în noaptea tragediei din cauza lipsei de personal care să manevreze echipamentele respective. 

Cele șase paturi nu puteau fi folosite pentru că nu aveam personalul calificat pentru a manipula echipamentele respective și a asigura deplină securitate pacienților. Dacă cei care au făcut selecția cazurilor s-ar fi rezumat doar la cele șase paturi ar fi însemnat ca personalul ATI și cei de la Chirurgie Plastică să se concentreze doar pe acele șase cazuri și în rest, celelalte cazuri ar fi trebuit îndrumate spre alte spitale. Dar un număr de 15-16 cazuri au reclamat intubare și asistență de terapie intensivă imediată, s-a hotarât ca aceste cazuri să fie internate într-un spațiu în care pot beneficia de asistență imediată și corespunzătoare standardelor," a spus medicul Ioan Lascăr la DCNews Live. 

Ar fi însemnat condamnarea pacienților

Medicul Lascăr consideră că folosirea paturilor din Secția de Arși a Spitalului Floreasca ar fi însemnat condamnarea pacienților, în condițiile în care nu exista personal specializat pentru folosirea echipamentelor. 

Nu poți să instalezi pacientul în patul respectiv și alături să plantezi un cadru mediu care nu are habar de utilizarea echipamentelor, n-are habar de metodologia care se aplică în mediul imediat al pacientului ars grav și asta ar fi însemnat efectiv condamnarea acelor pacienți. Nu am deschis această secție efectiv decât în momentul în care am dispus de personalul calificat, instruit în Franța care putea oferi securitatea necesară pacientului," a completat medicul Ioan Lascăr.   

Iată declarația completă a medicului Ioan Lascăr, de la minutul 15:00.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel