Ioan Lascăr: Cuvântul colaps pentru sănătate nu este exagerat

În cadrul consultărilor de la sediul PDL privind orizontul Legii sănătății, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Ioan Lascăr, a declarat, miercuri, că probleme din sănătate se datorează lipsei unui acord „transpartinic” între toți partenerii.

„Elaborarea unui cadru legislativ care să permită abordarea etapizată, de stabilire a unui timing şi în primul rând un acord general al tuturor actorilor nu poate fi abordat decât prin prismă transpartinică. Lipsa unei strategii transpartinice a făcut ca toate cele câteva zeci de tentative de reformare a sistemului de sănătate să ne trimită către tot atâtea eşecuri”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti.

Potrivit lui Ioan Lascăr, „sistemul de sănătate din România era într-o stare de gravă deteriorare iar utilizarea cuvântului colaps nu mi se pare exagerată. Oricum, ne îndreptam spre această situaţie. Iar felul în care era organizat şi funcţiona sistemul de sănătate a demonstrat acest lucru. Nu cred că se îndoiesc prea mulţi oameni că reformarea sistemului de sănătate este o necesitate supra-acută”, a spus el.

Ioan Lascăr consideră că a acționa pentru reformarea sănătății ca și cum ai opera cu bisturiul nu este benefic pentru obținerea unei legi performante, care presupune vizarea unor obiective precise.

“După părerea mea, stabilirea unor coordonate strategice trebuie să vizeze în primul rând o ţintă şi un timp acordat acestor obiective. Elaborarea unei strategii presupune în primă instanţă stabilirea unor ţinte şi a unui orizont de timp. Un astfel de orizont de timp, mai aproape de anul 2020, după părerea mea şi nu numai a mea nu cred că este posibilă”, a mai precizat Lascăr.

Alături de Iona Lascăr, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, la consultări mai participă ministrul de Externe, Teodor Baconschi, vicepreşedintele PDL Mihaela Popa, fostul ministru al Sănătăţii Mircea Cinteză, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu şi Cristian Oană, reprezentantul Asociaţiei Medicilor de Familie din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel