Ioan Dumitrache, noul secretar general al Academiei Române

Ioan Dumitrache, noul secretar general al Academiei Române
Ioan Dumitrache, noul secretar general al Academiei Române

Noul secretar general al Academiei Române este acad. Ioan Dumitrache.

Ioan Dumitrache a fost ales joi de Adunarea Generală a acestui for cu 65 de voturi "pentru", 38 "împotrivă" şi o abţinere.

Pentru această funcţie a mai candidat acad. Doru Pamfil, inginer agronom, din anul 2008 rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Pe 5 aprilie, acad. Ioan-Aurel Pop a fost ales preşedinte al Academiei Române, iar pe 20 aprilie, academicienii Victor Spinei, Răzvan Theodorescu, Bogdan Simionescu şi Victor Voicu au fost aleşi vicepreşedinţi.

După decesul lui Ionel Valentin Vlad, pe 24 decembrie 2017, prezidiul Academiei l-a ales, pe 5 ianuarie, pe Cristian Hera în funcţia de preşedinte al acestui for, pentru trei luni, până la organizarea de alegeri.

Despre Ioan Dumitrache

* Ioan Dumitrache s-a născut la 26 august 1940, în Dărmăneşti, judeţul Argeş, fiind de profesie inginer. Pe parcursul celor peste 50 de ani de activitate în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB) a desfăşurat activităţi didactice la facultăţile Automatică şi Calculatoare, Electronică, Mecanică şi Energetică, în paralel participând la organizarea şi dezvoltarea învăţământului superior de automatică şi informatică aplicată din România.

Din 2000 până în 2004 a fost rector al UPB. Din 2017 este membru titular al Academiei Române, fiind coordonatorul Proiectului 1, despre învăţământ, din Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani elaborat de acest for.

Vezi şi: Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB: Finanţare după performanţe. Ce se poate întâmpla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel