Ioan Deneș, prezent la ecologizarea lacului Bicaz: Măsuri de salvare a zonei turistice

Bogdan Cotigă / 18 iul 2018 / 15:35 Salveaza PDF Comentarii
Lacul Bicaz
Descriere foto: Lacul Bicaz

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș va participa la acțiunea de ecologizare a lacului Bicaz, deja începută luni, după ce acest luciu de apă a fost afectat puternic de poluare în urma inundațiilor. 

Administrația Națională „Apele Române” a început acțiunile de ecologizare a unor zone ale lacului Bicaz în colaborare cu R.N.P. Romsilva, Hidroelectrica S.A., Consiliul Județean și Prefectura Județului Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, reprezentanți ai Jandarmeriei din același judet, precum și cu alte instituții. La operațiunile de ecologizare vor participa, în zilele de 19 și 20 iulie 2018, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș  și Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene.

Aproape de dezastru ecologic

Pe lacul Bicaz, cu preponderență în zona barajului și în zona viaductului de la Poiana Largului, din cauza ploile torențiale căzute din ultima perioadă, s-a acumulat o cantitate importantă de PET-uri și alte deșeuri plutitoare aduse de râul Bistrița, care reprezintă un pericol iminent la adresa mediului, dar creează și un disconfort vizual miilor de persoane care vizitează această zonă turistică.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25