Invictus România. Fifor, anunț în numele lui Tudose

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunţat că premierul a dispus modificarea legislaţiei astfel încât membrii Invictus Team România să poată fi asimilaţi celorlalţi sportivi care reprezintă România peste hotare la competiţii. 

"Aveţi din partea noastră toată susţinerea, din toate punctele de vedere. Vă adresez cuvântul de salut al prim-ministrului care a dispus modificarea legislativă pentru ca această echipă nemaipomenită să poată fi asimilată celorlalţi sportivi care ne reprezintă peste hotare la competiţiile sportive, să fiţi asimilaţi campionilor mondiali, campionilor olimpici, pentru că asta sunteţi. Astăzi, aici, închidem jocurile Invictus de la Toronto, dar începem pregătirea pentru Australia, pentru că trebuie să mergem acolo şi să demonstrăm că România ştie să se bată pentru ceea ce are mai bun, în speţă pentru mândria sa de ţară, pentru mândria sa de membru cu drepturi depline alături de toate celelalte ţări", a spus Fifor, în cadrul ceremoniei de premiere a Invictus Team România, scrie Agerpres.

El a adăugat că este vremea ca sportivii Invictus România să fie onoraţi aşa cum se cuvine, pentru că se întorc "dintr-o altă bătălie", o bătălie în care au reprezentat cu cinste, ca de fiecare dată, culorile patriei. 

"Momentul în care v-am regăsit la Toronto a fost poate unul dintre cele mai emoţionante pe care le-am trăit vreodată. Am realizat atunci cât de mărunţi suntem noi în faţa dumneavoastră şi cât de recunoscători trebuie să vă fim şi noi cei prezenţi aici şi cei de acasă, pentru că, am spus-o cu mândrie, nimeni nu poate reprezenta această ţară mai bine decât dumneavoastră, decât cei care se află în continuare în teatrele de operaţiuni şi, din păcate, decât memoria celor care astăzi nu mai sunt printre noi pentru a se bucura de aceste momente atât de frumoase. Sunteţi nişte învingători şi spiritul acesta trebuie să dăinuie peste timp şi trebuie să se transmită mai departe. Este poate doar o coincidenţă că astăzi începem un nou an universitar şi vă spun cu toată sinceritatea mi-aş fi dorit enorm să vă poată vedea bobocii din anul întâi şi să înţeleagă ce înseamnă cu adevărat onoare militară, ce îndeamnă cu adevărat bun român, ce înseamnă spirit de sacrificiu, ce înseamnă dăruire pe câmpul de luptă şi ce înseamnă mutarea aceasta simbolică a câmpului de luptă pe câmpul sportiv", a menţionat Fifor. 

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, i-au premiat luni pe membrii Invictus Team România. 

În cadrul ceremoniei s-au acordat diplome şi plachete echipei de sportivi, membrilor familiilor acestora şi staff-ului tehnic. 

România a fost reprezentată, în premieră, la Invictus Games Toronto - 2017, în perioada 23 - 30 septembrie, de 15 sportivi, militari răniţi sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operaţii sau în ţară, la şapte discipline sportive - tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăţi, canotaj în sală la simulator, volei din şezut şi ciclism. 

Echipa României, formată din Ionuţ Butoi, Dorin Petruţ şi Nicuşor-Augustin Pegulescu, a câştigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Toronto, iar Ionuţ Butoi a obţinut şi medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel