EXCLUSIV  Investiţii MAJORE la Spitalul Judeţean Tulcea. Horia Teodorescu: Va fi un adevărat centru de sănătate

Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a oferit detalii despre proiectul de modernizare a Spitalului Judeţean Tulcea, cea mai importantă unitate sanitară din judeţ. 

La Spitalul Judeţean Tulcea se derulează o serie de importante investiţii care vor transforma unitatea într-un adevărat centru de sănătate, a anunţat, în reportajul DC News, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

„Spitalul Judeţean Tulcea va fi, din punctul meu de vedere, un centru de sănătate pentru tulceni. Sunt investiţii majore, sunt investiţii importante pentru sănătatea tulcenilor, şi aici mă refer la investiţiile în Spitalul de Psihiatrie, de Boli Contagioase şi Pneumo.

Investiţiile cele mai mari sunt în clădirea Spitalului Judeţean, o investiţie care presupune reabilitarea integrală şi dotarea spitalului, inclusiv un bloc operator cu şase săli de operaţii. De asemenea, sunt cuprinse investiţii şi în ambulatoriul din Tulcea, astfel încât tot ceea ce înseamnă domeniul Sănătăţii în judeţul Tulcea să să ajungă la un nivel aşa cum îl vedem la alte spitale de elită din ţară sau străinătate.

Era nevoie de aceste investiţii pentru că Spitalul Judeţean, judeţul Tulcea în general, se află într-o extremitate a României, iar tulcenii puteau fi trataţi, dacă apăreau cazuri deosebite, doar la Bucureşti, Constanţa sau în alte centre universitare", a explicat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, la DC News.

VIDEO: 

Câteva date despre proiect

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel principal, în special pentru zonele sărace și izolate si accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace şi celor din zonele cu acces redus.

Scopul: reabilitarea, modernizarea și extinderea Clădirii Spitalului Județean de Urgență Tulcea, prin construirea unui nou corp de clădire în partea de nord-vest a spitalului ce va acomoda un Bloc operator nou prevăzut cu 6 săli de operație, proiectate și dotate la cele mai înalte standarde și exigențe, căruia i se alătură Departamentele ATI, Bloc de nașteri, Sterilizare, internarea de zi, explorări funcționale, secția de hemodializă, departamentul RMFB, prosectura și blocul gospodăresc, dar și conformarea acesteia la impunerile ISU, prin propunerea unei scări de acces/evacuare nouă în partea de sud a clădirii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel