Investiții în modernizarea Spitalului Județean Tulcea

Eduard Pascu / 29 mai 2019 / 14:19 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Sănătăţii a aprobat o listă de investiţii de peste 8 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Tulcea, suma fiind mult mai mare decât cea alocată anul trecut, a declarat directorul DSP, Mirela Prodan.

"Pentru 2019, fondurile aprobate de Ministerul Sănătăţii pentru cheltuielile de investiţii necesare SJU este de 8.603.000 lei. În anul 2018 s-au aprobat investiţii de 146.000 de lei", a afirmat Mirela Prodan.

Pe lista cu aparatura medicală care va fi achiziţionată de SJU se află şase aparate radiologice, două ecografe, un aparat pentru identificarea infecţiilor bacteriene şi un echipament pentru antibiogramă rapidă.

"Cererile pentru alocările de fonduri întocmite de conducerea spitalului şi transmise ministerului prin DSP au fost evaluate de o comisie de specialişti din cadrul instituţiei noastre care a avut în vedere mai multe aspecte, printre care existenţa personalului calificat pentru utilizarea echipamentelor şi aparaturii medicale, existenţa spaţiilor care îndeplinesc condiţiile pentru instalarea aparaturii şi a echipamentelor solicitate, precum şi gradul de adresabilitate la serviciile medicale", a menţionat directorul DSP.

Mirela Prodan a adăugat că SJU poate demara procedura de achiziţie a aparatelor medicale. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25