Investiţii finalizate. Ministerul Dezvoltării, anunţ oficial

Săptămâna trecută, CNI  a recepționat și predat către beneficiari șapte așezăminte culturale, prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Săptămâna trecută, Compania Națională de Investiții (CNI), instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a recepționat și predat către beneficiari șapte așezăminte culturale, prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS).

Promovarea celor șapte obiective a avut drept scop principal susținerea activităților tradiționale, în vederea asigurării transmiterii elementelor culturale autohtone către generațiile viitoare. În acest context, CNI și-a asumat angajamentul de a asigura funcționalitatea așezămintelor culturale, în conformitate cu normele și standardele în vigoare.

Lista obiectivelor finalizate

Obiectivele sunt situate în: Ciugheș (jud. Bacău), Comișani (jud. Dâmbovița), Sîrbi (jud. Maramureș), Cărpiniș (jud. Maramureș), Milișăuți (jud. Suceava), Izvorul Rece (jud. Vâlcea) și Rotărăști (jud. Vâlcea).

Lucrările de reabilitare și de modernizare au presupus, în general, consolidarea, refacerea sau înlocuirea elementelor structurale degradate, intervenții la nivelul finisajelor interioare și exterioare, reamenajarea trotuarelor perimetrale clădirilor.

În cazul proiectelor care au prevăzut și extinderea așezămintelor culturale, precum căminul cultural din Cărpiniș (jud. Maramureș) și căminul cultural din Ciugheș (jud. Bacău), s-a avut în vedere armonizarea cu structura arhitecturală inițială, respectând, totodată, specificul architectural al zonei.

În ce au constat lucrările

Proiectele CNI au prevăzut inclusiv intervenții la nivelul instalațiilor (electrice, termice, sanitare și de protecție la incendiu), precum și asigurarea utilităților, dotărilor și echipamentelor necesare, pentru îmbunătățirea condițiilor de confort.

Oportunitatea investițiilor este evidentă, dat fiind faptul că, în urma lucrărilor, calitatea activității socio-culturale a comunelor va fi îmbunătățită considerabil, implicând chiar posibilitatea creării de noi locuri de muncă. Valoarea totală a contractelor aferente celor șapte obiective a fost de aproximativ 8.516.000 lei cu TVA.Finanțarea s-a asigurat, în condițiile legii, de către MDRAP prin CNI S.A. în limita fondurilor alocate anual cu această destinație, respectiv pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel