Investiție pentru epurarea apelor în Vrancea

Eduard Pascu / 22 mai 2019 / 18:47 Salveaza PDF Comentarii

Consiliul Judeţean Vrancea a inaugurat miercuri o nouă tehnologie pentru epurarea apelor uzate la staţiile de la Adjud şi Odobeşti, a informat instituţia.

"Locuitorii din oraşul Adjud şi cei din oraşul Odobeşti vor beneficia de tehnologii de ultimă generaţie pentru staţiile de epurare pentru apele uzate în perioada următoare. (...) La staţiile de epurare realizate s-a inaugurat aplicarea unui nou procedeu de adăugare de biopreparate (enzime şi bacterii) în fluxul tehnologic pentru creşterea eficienţei epurării şi reducerea consumurilor energetice şi a cantităţii de nămol", se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Staţia de epurare din Adjud este realizată în cadrul programului POS Mediu, cu o valoare de circa 3,7 milioane de euro şi deserveşte circa 25.000 de locuitori din Adjud şi Rugineşti.

Staţia de epurare din Odobeşti este realizată în cadrul programului POS Mediu, cu o valoare de circa 3,7 milioane de euro şi deserveşte circa 21.0000 de locuitori din Odobeşti, Vârteşcoiu, Broşteni, Jariştea şi Boloteşti.

Potrivit CJ Vrancea, în cadrul programului POIM 2014-2020 se realizează reţelele canalizare în Rugineşti, Boloteşti, Jariştea, Broşteni şi Vârteşcoiu şi se continuă introducerea de reţele de canalizare în Adjud şi Odobeşti pe străzile care nu au reţea.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25