Investigaţii PET-CT, gratuite pentru asiguraţi

Mircea F. Cristian / 14 Martie 2018 / 12:16 Salveaza PDF Comentarii

Investigaţii PET-CT gratuite pentru asiguraţi, la Centrul integrat de medicină nucleară din SUUMC.

Toţi pacienţii asiguraţi în sistemul naţional de asigurări de sănătate îşi pot face gratuit, începând de miercuri, investigaţii imagistice PET-CT la Centrul integrat de medicină nucleară din Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', conform deciziei emise de Comisia de experţi a CNAS, informează un comunicat de presă al unităţii medicale.

Centrul integrat de medicină nucleară în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice a fost inaugurat în februarie la SUUMC, în prezenţa ministrului Apărării, Mihai Fifor.

Centrul integrat de medicină nucleară are două aparate importante, respectiv SPECT-CT şi PET-CT. Comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniţă Radu, preciza atunci că investigaţiile SPECT-CT erau deja cuprinse în contractul-cadru cu Casa de Asigurări.

[citeste si]

SPECT-CT se adresează unei game largi de afecţiuni ale sistemului endocrin - tiroidă, paratiroidă, ale sistemului renal, ale sistemului cardiovascular. Medicul militar anunţa că, în fiecare zi, 15 pacienţi vor putea fi investigaţi cu PET-CT şi 30 cu SPECT-CT. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26