Urmărește emisiunea live


Investigație INTERNAȚIONALĂ. 116 țări susțin descoperirea originii Covid-19

O schiță a hotărârii susținute de Uniunea Europeană și Australia pentru o investigație independentă a originii și răspândirii noului coronavirus este susținută de 116 țări la Adunarea Mondială a Sănătății.

O schiță a hotărârii susținute de Uniunea Europeană și Australia pentru o investigație independentă a originii și răspândirii noului coronavirus este susținută de 116 țări la Adunarea Mondială a Sănătății, conform The Guardian. Numărul națiunilor care sunt de acord cu inițiativa este aproape suficient pentru ca proiectul să treacă.

Decizia Covid-19 va fi prezentată marți dacă va fi susținută de două treimi din cei 194 de membri ai Adunării ce constituie organul de conducere al Organizației Mondiale a Sănătății.

China s-a opus vehement cererii Australiei de luna trecută care presupunea o investigație internaționale a pandemiei izbucnită chiar în țara asiatică.

Proiect susținut de 116 țări

Reuters a consultat proiectul de hotărâre, luni, descoperind că este susținut de 116 membri. Cu toate acestea, ministrul de Externe al Australiei, Marise Payne, a spus că negocierile sunt în desfășurare și că nu vrea să anticipe rezultatul.

Rezoluția „a fost o parte importantă a conversației începute de noi și sunt foarte recunoscătoare pentru eforturile celor din Uniunea Europeană și celor care au făcut parte din negocierile din ultimele câteva săptămâni", a spus Payne. Proiectul a inclus un apel la „examinarea originilor zoonotice ale coronavirusului", a adăugat ea.

Australia vrea să prevină, nu să dea vina

Australia, țară cu 99 de decese provocate de Covid-19, a transmis că vrea să prevină repetarea unei pandemii și nu vrea să dea vina pe nimeni. „Sper că China va participa", a spus ministrul Comerțului, Simon Birmingham, fiind mulțumit de susținerea pe care a primit-o proiectul.

Printre semnatarii deciziei se află și India, Japonia, Coreea de Sud, întregul grup african de 47 de națiuni, Rusia, Indonezia, Malaysia, Arabia Saudită, Marea Britanie și Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel