Investigație despre cerșetorii români din Norvegia. Premierul, măsuri drastice

Vladimir Neagu / 21 apr 2017 / 12:07 Salveaza PDF Comentarii

Jurnaliștii norvegieni ar fi descoperit că cerșetorii români fac parte din organizații criminale implicate în prostituţie, tâlhărie şi trafic de droguri. Ei susțin că româncele cerșetoare care ziua poartă haine ponosite, noaptea prostituate îmbrăcate la modă pe străzile din Bergen. Politicienii norvegieni şi-au exprimat furia după investigaţia televiziunii naţionale NRK. 

Bărbaţii români din aceste organizaţii de crimă organizată se laudă cu banii câştigaţi pe reţelele sociale, potrivit publicației norvegiene. 

”Sunt trist pentru că noi vedem cum sunt exploataţi oamenii. Aș vrea să aflu, pe de altă parte, cum exploatează unii sistemul într-un mod în care nevoiaşii sunt suspectaţi că sunt membri ai unor grupări criminale”, a declarat Erlend Horn, un politician din Partidul Liberal.

[citeste si]

Această investigaţie a generat reacţii violente în Bergen. Unii cerşetori români au apelat la ajutorul unor organizaţii caritabile spunând că vor să se întoarcă acasă, după ce locuitorii din oraș i-au agresat verbal, i-au lovit sau chiar i-au scuipat. Poliţia a anunţat că trimite patrule suplimentare pe străzile oraşului pentru a-i reţine pe norvegienii furioşi şi a-i proteja pe cerşetorii din România. Autorităţile locale au confirmat că o parte din cerşetoarele şi prostituatele românce şi bulgare fac parte din organizaţii de crimă organizată, iar mai multe persoane au fost arestate. Jurnaliştii norvegieni cred că până la 140 de persoane sunt implicate în organizaţia criminală din Bergen.

Toate persoanele implicate au legături de prietenie sau rudenie şi provin în special din Târgu Jiu (Gorj) şi din județul Dolj.

După publicarea investigaţiei, premierul norvegian a propus interzicerea cerşetoriei la nivel naţional, dar nu are o majoritate puternică pentru a trece o asemenea propunere legislativă prin Parlament. loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +3    Negative: 0
Scarlett Johansson, un nou single

George Mihail Pârvan / 20 apr, 21:22

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14