Investiții masive în Sănătate. Centre de Excelență în România

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă investițiile masive din acest an, prin extinderea Ponderas Academic Hospital, atât din punct de vedere al capacității, cât și al gamei de servicii oferite.

La începutul acestui an, Ponderas Academic Hospital avea o suprafață de 9.000 mp, 141 de paturi și 8 sali de operație. În prezent, în urma primei etape de extindere a spitalului, parte a Rețelei REGINA MARIA, Ponderas a ajuns la o suprafață de 12.500 mp, 200 de paturi și 12 săli de operație. În plus, spitalul mai dispune de un departament de primiri urgențe disponibil 24/7, iar numărul de cabinete medicale a crescut de la 35 la 45.

"Așa cum am promis, continuăm să dezvoltăm Ponderas Academic Hospital și să construim și mai mult pe zona de calitate și excelență medicală. Alături de prof. dr. Cătălin Copăescu, avem un plan strategic bine pus la punct, prin care dorim să transformăm Ponderas într-un spital de referință pe plan european. Consolidăm ceea ce prof. dr. Copăescu și echipa sa au construit în ultimii 5 ani și venim cu know-how-ul necesar pentru a crește și mai mult capacitatea spitalului și expertiza echipelor medicale. Până acum, am investit 3 milioane de euro în dezvoltarea Ponderas Academic Hospital", susține Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Noi servicii medicale

Pe lângă specialitățile medicale deja consacrate în Ponderas, ca urmare a extinderii, se adaugă noi servicii medicale: departament de primiri urgențe deschis nonstop, cu 8 linii de gardă; centre ultra-specializate de chirurgie ortopedică și neurochirurgie spinală; oncologie; chirurgia sânului; chirurgie endocrină; gastroenterologie, toate în legătură directă cu Centrele de Excelență ale spitalului.

[citeste si]

"Crezul nostru, cel pe care am construit ceea ce este Ponderas astăzi, și care continuă să ne ghideze întreaga activitate, este bazat pe calitatea și excelența actului medical. Este bazat pe promisiunea de a oferi atât pacienților, cât și medicilor, servicii medicale de înaltă calitate și condiții medicale de excelență, astfel încât să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Până acum, am reușit să practicăm în Ponderas Hospital medicina la cele mai înalte standarde occidentale. Realizăm în deplină siguranță intervenții chirurgicale laparoscopice de avangardă și, în plus, contribuim la dezvoltarea profesională a specialiștilor români și străini prin intermediul centrului nostru de training. Suntem singurul spital privat din România cu un astfel de centru de training, în care au fost pregătiți până acum peste 2.500 de medici chirurgi din România și din străinătate.", a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu, Medic Primar Chirurgie Generală, prof. as. UMF Carol Davila, acreditat internațional pentru chirurgie laparoscopică bariatrică, Director Medical al Ponderas Academic Hospital.

Primul centru de training medical din țară, cu săli de operații și antrenament integrate digital

Ponderas Academic Hospital deține primul centru de training medical din țară, cu săli de operații și antrenament integrate digital, având la dispoziție sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs. În acest moment, Ponderas Academic Hospital este singurul spital de chirurgie avansată din România cu triplă acreditare internațională. Spitalul deține o dublă acreditare – americană și europeană, în Chirurgie Metabolică și Bariatrică, o acreditare în Chirurgia Herniilor (fiind al cincilea Centru de Excelență din lume cu acreditare americană SRC). Totodată, Ponderas Academic Hospital este în curs de acreditare pentru Chirurgie Colorectală. În policlinica și în spitalul Ponderas au fost tratați până acum peste 250.000 de pacienți, iar echipa chirurgicală are o experiență de peste 30.000 de interventii chirurgicale laparoscopice, dintre care peste 7.000 sunt intervenții bariatrice. Alături de Spitalul REGINA MARIA Băneasa – primul spital din România acreditat internațional pentru calitate și singuranța pacientului – Ponderas Academic Hospital găzduiește performanțe și premiere medicale la nivel internațional.

Istoricul investițiilor Rețelei de sănătate REGINA MARIA în anul 2016:

• 17 martie, CLUJ| Semnarea unui parteneriat de 15 milioane de euro pentru dezvoltarea primului spital privat generalist din Cluj-Napoca – cea mai mare investiție a Rețelei de sănătate REGINA MARIA din afara Bucureștiului. Proiectul urmează a fi finalizat în 2017.

• 22 martie, BUCURESTI| Tranzacția PONDERAS HOSPITAL, singurul Centru de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din Estul Europei cu dublă acreditare – europeană și americană, acesta devenind totodată cel mai mare spital al Rețelei. Includerea PONDERAS HOSPITAL în cadrul Rețelei REGINA MARIA deschide o nouă etapă strategică de consolidare a poziției pe zona de calitate și îngrijire a pacienților, cu acțiuni importante în viitorul apropiat: extinderea suprafeței spitalului și creșterea capacității medicale și a numărului de specialități.

• 21 aprilie, CRAIOVA| Preluarea Centrului Medical Helios din Craiova, una dintre cele mai cunoscute unități medicale private din Craiova, având o contribuție semnificativă la dezvoltarea sistemului medical local, cu o cifră de afaceri de peste 800.000 euro în 2015. Preluarea a fost urmată de deschiderea unui centru modern de imagistică, cu RMN, în valoare de 1 milion euro.

• 27 mai, TIMISOARA| Preluarea centrelor medicale Dr. Grigoraș din Timișoara, unul dintre pionierii sistemului medical privat din Timișoara, ajuns printre cele mai importante centre medicale private din vestul țării, cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane euro în 2015.

• 22 iunie, PITESTI| Inaugurarea celei de-a doua policlinici din Pitesti, REGINA MARIA Brătianu, o investiție de 700.000 euro ce urmărește deservirea unei baze locale de peste 29.000 de abonați din judetul Argeș, prin expertiza unei echipe de 20 de medici în peste 15 specialități medicale.

• 24 august, TÂRGU MUREȘ| Inaugurarea primului Campus Medical REGINA MARIA din Târgu Mureș, o investiție de 1,7 milioane de euro, ce oferă comunității locale acces la peste 20 specialități medicale, la centru de imagistică, cu RMN, precum și laborator de analize medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel