Invazie de țânțari agresivi în Capitală. Ciuhodaru: Un semnal de alarmă

țânțar
țânțar

Este invazie de țânțari în Capitală din cauza temperaturilor mult mai ridicate din această perioadă, față de cum ar fi normal. Specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă. 

Bucureștenii se plâng de numărul mare de țânțari, susține România TV. Temperaturile cu 10 grade peste media normală au dus la înmulțirea insectelor. Țânțarii sunt foarte agresivi și pot transmite diverse boli, printre care și West Nile care poate fi mortal.  

”Această patologie sezonieră legată de umiditate și temperatură ridicată se referă nu numai la țânțari. Vă pot spune că au apărut afecțiuni în această perioadă cu care nu eram obișnuiți. Spre exemplu intoxicațiile cu ciuperci au devenit tot mai frecvente deși nu este sezonul normal al lor. Eu o să trag un semnal de alarmă. Să nu neglijați înțepăturile de țânțari. Să fiți conștienți de riscuri, perioada de incubație, posibilitatea de debut întârziat a unor boli și principalele simptome. Riscul de îmbolnăvire și deces este mai mare pentru persoanele alergice, pentru copii, pentru cei de peste 50 de ani sau cu deficiențe autoimune. Și vă reamintesc că pentru virusul West Nile nu există un tratament specific pentru acest virus. Prevenția rămâne ca de obicei cea mai bună alternativă”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru la România TV.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel