Urmărește emisiunea live


Invazie de purici. Comisariat de poliție închis în Franța

Poliția-franceză
Poliția-franceză

Un comisariat de poliţie situat la nord-est de Paris a trebuit să fie închis pentru public, duminică, din cauza unei 'invazii de purici' sau de 'ploşniţe', care au înţepat mai mulţi funcţionari şi au generat astfel condiţii de lucru 'inadmisibile', au denunţat luni reprezentanţii sindicatului poliţiştilor francezi, citaţi de AFP.

 'De multe zile, funcţionarii de la CP19 (comisariatul din al XIX-lea arondisment al Parisului) suportă o invazie de purici, fapt care determină condiţii de lucru inadmisibile!', se afirmă în comunicatul publicat duminică de sindicatul Aliance Police Nationale.

'Funcţionarii au fost consultaţi de medicii lor de familie din cauza numeroaselor înţepături de insecte. Mai rău decât atât, unii dintre aceşti paraziţi riscă să fie transportaţi la domiciliile acestora, contaminând astfel celula familială', a adăugat acelaşi sindicat.

Deşi comisariatul este în continuare închis pentru public în cursul zilei de luni, sindicatul denunţă faptul că 'funcţionarii de poliţie trebuie să continue să lucreze în interiorul comisariatului', a declarat luni pentru AFP Emmanuel Cravello, reprezentant al sindicatului Alliance Police Nationale. După părerea lui, nu s-a stabilit deocamdată dacă insectele vizate sunt 'purici sau ploşniţe sau ambele'.

Situația persistă de trei săptămâni

'Situaţia persistă de trei săptămâni; cinci firme au intervenit de trei săptămâni încoace, însă doar pentru a face dezinfecţii parţiale', a adăugat el. 'Au fost luate măsuri pentru protejarea publicului şi a celor arestaţi, însă colegii noştri au fost lăsaţi înăuntru, fapt care cauzează probleme; deciziile întârzie să fie luate, până când colegii nu vor mai suporta...', a mai spus Emmanuel Cravello. Sindicatul solicită 'închiderea rapidă a comisariatului pe durata de care va fi nevoie pentru a realiza o dezinfecţie completă şi totală'.

O reuniune pe această temă va avea loc luni la prefectura de poliţie din Paris. Sindicatul denunţă 'o multiplicare a acestor situaţii' care ar determina 'apariţia pe scară amplă a unor riscuri psihosociale'. Alliance Police Nationale, ai cărui reprezentanţi urmează să se întâlnească luni cu ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, pentru a discuta un plan de prevenire a sinuciderilor, doreşte să evoce acest incident în discuţiile cu ministrul.

La sfârşitul lunii aprilie, reprezentanţii sindicatului au denunţat 'o gestionare mult prea adeseori contabilă a sinuciderilor' înregistrate în rândul poliţiei naţionale, reproşând superiorilor lor faptul că 'nu au ascultat durerile' poliţiştilor francezi. 

Vezi și Val de sinucideri în rândul polițiștilor francezi. Solicitare de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel