Invazia rusă a lăsat Ucraina în beznă. Imagini din satelit arată că Ucraina se întunecă

SpaceX, sursa Foto Pexels.com
SpaceX, sursa Foto Pexels.com

Imaginile din satelit arată că Ucraina s-a întunecat pe zi ce trece. Războiul cu Rusia se află în a noua zi. 

Imaginile din satelit oferă o altă perspectivă asupra situației din Ucraina. Înainte ca forțele ruse să invadeze Ucraina pe 24 februarie, imaginile prin satelit pe timp de noapte au captat luminile strălucitoare din Kiev, Harkov, Rivne și alte zone urbane. Acum, aceleași imagini arată o țară care s-a întunecat, pregătindu-se împotriva unui atac militar brutal și neprovocat.

Comparând imaginile dinainte de începerea invaziei ruse cu imaginile din 25 februarie, s-a observat o reducere dramatică a luminii în toată țara. 

O parte din aceasta este strategică 

În Lviv, autoritățile au redus iluminatul la nivelul întregului oraș ca măsură de securitate împotriva invaziei la scară largă

Compararea iluminării nocturne poate dezvălui, de asemenea, unde are loc o activitate neobișnuită la sol. Imaginile din satelit din 28 februarie arată noi surse de lumină direct la vest și la nord de Kiev, care pot fi atribuite probabil convoiului militar rusesc de 40 de mile care se aduna și se pregătea să se apropie de oraș, relatează CNN

„Cred că este o nebunie că rușii au lumini aprinse. Imaginea este remarcabilă – pare să sugereze că forțele ruse au o disciplină ușoară foarte slabă”, a spus Jeffrey Lewis, expert în controlul armelor și profesor la Institutul de Studii Internaționale din Middlebury.  Acest lucru poate fi cauzat și de lipsa de echipament sau lipsa de antrenament pe timp de noapte, a sugerat Lewis.

Invazia Ucrainei de către Rusia este cel mai mare atac militar convențional la care a văzut lumea în cei aproape 80 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit evaluărilor militare americane. Tehnologia modernă, cum ar fi imaginile prin satelit, va continua joace un rol esențial în înțelegerea modului în care se desfășoară războiul.

Captura Foto CNN

3. -imagine fara descriere- (captura-cnn2_21141800.jpg)

Alte măsuri din strategia de apărare a Ucrainei

Tot ca măsură de siguranță și parte din strategia de apărare și protecție, locuitorilor din Kiev li s-a cerut să dezactiveze opțiunea de geo-locație de pe telefoane, astfel încât să nu poată fi depistate locurile unde oamenii se adăpostesc. De altfel o companie ucraineană responsabilă cu construcția și întreținerea drumurilor a declarat că a eliminat toate indicatoarele rutiere care ar putea fi folosite de forțele rusești invadatoare pentru a se orienta în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel