Învățătoarea grevistă, amenințări de război către ANI

Căloiu Oana / 25 mai 2013 / 16:09 Salveaza PDF Comentarii
cristiana-anghel
cristiana-anghel

Acuzată de conflict de interese de către ANI, învățătoarea grevistă a adresat o interpelare Agenției. Cristiana Anghel solicită informații despre inspectorul de integritate care o verifica, susținând că ANI face "poliție politică" și se "amestecă inacceptabil și ilegal în probleme care depășesc" sfera de acțiune.

"Ați vrut război. Aveți război. Pe viață și pe moarte. Pentru că mie îmi puteți închide gura doar cu pământ. «Căci nu-i totuna leu să mori/ Ori câine-nlănțuit»", este introducerea interpelării adresate de învățătoare conducerii ANI.

Solicitarea senatorului PC a fost trimisă ministrului pentru Relația cu Parlamentul, liberalul Mihai Voicu, care a transmis-o conducerii ANI. Mihai Voicu i-a cerut președintelui ANI, Horia Georgescu, să se prezinte luni în Parlament pentru a răspunde interpelării.

Cristiana Anghel i-a acuzat pe inspectorii ANI, în repetate rândiri, de "poliție politică" și de "amestec inacceptabil și ilegal în probleme care depășesc" sfera acestora de acțiune, potrivit ziare.com.

Ce solicită învățătoarea grevistă

Potrivit interpelării, învățătoarea grevistă solicită, în mod oficial, ca ANI să publice pe site informații despre inspectorul de integritate care o verifica. Senatorul PC vrea ca Agenția să comunice funcția ocupată de inspectorul respectiv în cadrul instituției, precum și ce cheltuieli din banii publici a făcut în ultimii trei ani. Cristiana Anghel a notat și termenul în care vrea ca solicitările ei să fi rezolvate: o săptămână.

De asemenea, ea vrea sa stie daca ANI are departament juridic, "numele si numarul inspectorilor de integritate din Bucuresti si din teritoriu", "numele si numarul angajatilor din celelalte departamente" si CV-ul fiecaruia, plus o lista cu cheltuieli lunare/ anuale pentru fiecare dintre aceștia.


loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.DE1