Învâțământul dual o soluție pentru criza forței de muncă

Autoritatea Naţională Pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România (ANFPISDR) a participat marţi, 4 iunie 2019, la şedinţa operativă organizată de Biroul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, la sediul CCIR Business Center, pentru a dezbate dezvoltarea proiectelor de optimizare a sistemului de formare profesională iniţială în sistem dual, în contextul nevoilor reale de forţă de muncă a companiilor.

Şedinţa a beneficiat de prezenţa dlui. Ion Gabriel Bratu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România, instituţie care a semnat, recent, cu CCIR un protocol de colaborare, care urmăreşte dezvoltarea proiectelor la nivel local, regional şi naţional, în scopul îmbunătăţirii sistemului de formare şi certificare profesională iniţială în sistem dual.

Preşedintele ANFPISDR, dl. Ion Gabriel Bratu a declarat: "Cred că cea mai bună şi sigură cale de promovare a sistemului de învăţământ dual, astfel încât să fie atrase un număr cât mai mare de companii, este utilizarea eficientă a infrastructurii Sistemului Cameral. Cele 8 birouri regionale ale Autorităţii ar fi ideal să fie chiar în sediul camerelor de comerţ judeţene. În momentul de faţă, vorbim de o strategie pe 10 ani, pentru ca mediul de afaceri să beneficieze de predictibilitate. Invit camerele de comerţ să facă parte dintr-un consiliu consultativ, în care să poată să vină cu propuneri, în scopul creionării unei strategii viabile".

Preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban a subliniat importanţa derulării acestui protocol de colaborare şi la nivel judeţean în sprijinul economiei româneşti care se confruntă cu o reală criză de forţă de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel