Învățătoare, acuze de agresiune. Poliția anchetează cazul

Şase părinţi ai unor copii care învaţă la şcoala gimnazială din localitatea Piatra Fântânele din judeţul Bistriţa-Năsăud au depus o plângere la poliţie pe numele învăţătoarei acestora, pe care au acuzat-o că îşi agresează elevii, ei menţionând totodată că refuză să îi mai trimită pe cei mici la cursuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, plângerea a fost depusă în data de 3 noiembrie, în cauză făcându-se cercetări sub acuzaţia de purtare abuzivă.

Directorul Şcolii gimnaziale Tiha Bârgăului, de care aparţine şcoala din Piatra Fântânele, Monica Artene, a declarat pentru AGERPRES că problemele au început în urmă cu două săptămâni, când mai mulţi părinţi au refuzat să îşi mai trimită copiii la şcoală, chiar dacă unii dintre ei sunt la grădiniţă sau în clasele gimnaziale şi nu fac ore cu învăţătoarea reclamată.

Părinţii respectivi locuiesc în cătunul Ciosa, aflat la circa 10 kilometri distanţă de Piatra Fântânele, şi erau ajutaţi de măicuţele de la mănăstirea din Pasul Tihuţa cu cei mici, care puteau rămâne peste săptămână la mănăstire şi cărora li se asigura transportul.

"Doamna învăţătoare e la noi în şcoală de cinci ani, până acum nu a avut nicio reclamaţie. Toate au început în urmă cu două săptămâni. (...) Nu vor să mai trimită copiii la şcoală. Stau în Ciosa mulţi dintre ei, sunt la distanţă mare. Până acum îi aduceau pe copii măicuţele de la mănăstire şi dintr-o dată s-au supărat şi măicuţele pe şcoală şi pe doamna învăţătoare şi refuză să mai ajute copiii şi să mai colaboreze cu şcoala", a spus Monica Artene, scrie Agerpres.

Directorul şcolii din Tiha Bârgăului a adăugat că a numit-o coordonator al unităţii subordonate din Piatra Fântânele pe învăţătoarea acuzată acum de purtare abuzivă şi că atât ea, cât şi învăţătoarea au primit ameninţări de la unul dintre părinţi chiar în şcoală.

"O să depunem şi noi plângere pentru denigrare, pentru că părintele care a început tot scandalul a venit acum două săptămâni în şcoală şi m-a ameninţat şi pe mine, şi pe doamna învăţătoare că ne arată el nouă şi că vine şi sparge uşa şi tot ameninţări. Lovit nu e niciun copil. Unul dintre ei a fost dus şi la spital, dar n-are nicidecum urme de vătămare corporală", a declarat Monica Artene.

Ea a mai precizat că părinţii nu au făcut nicio reclamaţie la şcoală, ci direct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, care urmează marţi să trimită o comisie în zonă pentru a analiza situaţia de la Piatra Fântânele, iar apoi s-au adresat poliţiei.

La şcoala din Piatra Fântânele studiază în jur de 40 de elevi, dintre care peste jumătate nu au mai venit la şcoală de două săptămâni - nouă elevi din clasele V-VIII, opt de la clasele I-IV şi cinci de la grădiniţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel