Inundațiile fac prăpăd. Femeia din Argeș resuscitată după ce fusese luată de apă a murit la spital / Zeci de gospodării, din 15 localităţi din Vâlcea, afectate

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au informat că peste 60 de gospodării, anexe gospodărești, beciuri și subsoluri din 15 localități din Vâlcea au fost afectate de inundații în urma precipitațiilor de sâmbătă după-amiază.

Conform raportului operativ de la ora 19,00, între imobilele inundate se află un hotel din staţiunea Băile Olăneşti, cele mai multe intervenţii fiind însă în Drăgăşani (20 de curţi şi grădini, o anexă gospodărească şi un beci inundate), Râmnicu Vâlcea (opt curţi şi grădini inundate), comuna Stoeneşti (cinci gospodării inundate) şi în Ocnele Mari (patru gospodării şi un beci inundate).

Pompierii militari au mai intervenit pentru salvarea a 4 persoane, între care doi copii, dintr-o maşină rămasă blocată în apă în municipiul Drăgăşani, în punctul Podul trenului.

Reprezentanţii ISU Vâlcea au spus că, deocamdată, nu au fost raportate drumuri blocate ca urmare a inundaţiilor.

Judeţul Vâlcea rămâne sâmbătă, până la ora 24:00, sub avertizare hidrologică Cod Roşu de creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol, pe râurile din bazinele hidrografice Olăneşti şi Sălătrucel.

Argeş: Femeia resuscitată după ce fusese luată de apă a murit la spital

Polițiștii efectuează cercetări în cazul unei femei din comuna Albeștii de Argeș, care a decedat la spital după ce fusese resuscitată în urma căderii în apele umflate ale unui pârâu.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș, femeia, care fusese salvată din apă de către un localnic, prezenta semne vitale la sosirea echipelor de salvare. Paramedicii au efectuat manevre de resuscitare și au transportat-o la spital, dar, din nefericire, femeia a decedat în scurt timp.

'Din primele verificări, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 16,00, femeia de 55 de ani, din Albeştii de Argeş, ar fi încercat să traverseze, pe o punte improvizată, Pârâul Valea Povernii, şi ar fi căzut în apă, fiind salvată de către un localnic, la aproximativ 2 km în aval', a transmis IPJ Argeş.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs moartea femeii.

Pompierii argeşeni au intervenit, sâmbătă, în mai multe localităţi în care s-au produs inundaţii în urma ploilor abundente, inclusiv pentru salvarea femeii care fusese luată de apă în comuna Albeştii de Argeş. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, femeia prezenta semne vitale, a fost resuscitată şi transportată la spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel