Inundațiile au făcut dezastru în Țara Moților. 120 de gospodării afectate, sute de oameni evacuați (FOTO)

Inundațiile au lăsat dezastru în urma lor în munții Apuseni. Sute de oameni au fost evacuați.

 

"Prim-ministrul Florin Cîțu, împreună cu ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă, alături de prefectul Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean Ion Dumitrel, vicepreședintele Marius Hațegan și conducătorii structurilor MAI și MAPN au efectuat ieri o vizită în județul Alba, în comuna Ocoliș. Totodată, au avut loc discuții cu primarii localităților afectate de efectele fenomenelor meteo înregistrate în județul Alba, în ultimele zile.

Pagubele produse fenomenele hidrometeorologice au fost următoarele: 13 localități afectate, 120 de case afectate de viituri, 14 beciuri, 34 curți, 2 străzi, 2 operatori economici, iar 18 autovehicule au fost luate de ape. Din locuințele afectate de inundații au fost evacuate 290 de persoane din 4 localități (Ocoliș, Roșia Montană, Gura Sohodol și Câmpeni).

Pe baza rapoartelor operative transmise de către UAT-urile afectate, comisiile mixte de evaluare a pagubelor se află în teren, în toate localitățile afectate, pentru a întocmii rapoartele de evaluare iar pe baza acestora se vor acorda despăgubiri de către Guvernul României”, au transmis reprezentanții Prefecturii Alba, potrivit ziarulunirea.ro.

 O femeie și soțul ei, la un pas să moară înecați în casă, în Alba

O femeie din comuna Sohodol a povestit cum a fost la un pas să moară înecată în casă, în momentul în care viitura i-a lovit casa. Maria Sicoe, care locuiește în comuna Sohodol din județul Alba, a povestit clipele de groază prin care a trecut alături de soțul ei. Apa a dat năvală în casă, peste ei și au fost nevoiți să caute o soluție imediat, pentru a nu muri înecați în propria casă.

"Apa a venit peste noi și s-a inundat tot. M-am urcat cu soțul pe scară și am așteptat. Apa tot venea spre noi, mai avea un metru până la tavan. Am stat așa vreo 20 de minute," a povestit femeia. Totodată, aceasta spune că gândul i-a fost și la soacra de peste 80 de ani care se afla într-o altă casă. Aceasta a fost la rândul ei salvată de vecini.

"Copiii m-au ajutat. În rest, nu a venit nimeni. Primarul din Câmpeni ne-a trimis câte ceva. Acum stăm într-o căsuță, mai sus unde n-a ajuns apa. Primarul din Câmpeni ne-a trimis apă, pâine și un aragaz mic. Nu mai avem nimic. Totul este numai nămol. Ne trebuie bani ca să ne facem o casă cu măcar două camere. Avem o fiică aici la Valea Bistrei, care este căsătorită. O să mergem la fiica noastră, mai mult de două zile nu putem rezista cu ce avem," a povestit Maria Sicoe, comuna Sohodol, județul Alba

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel