Inundaţii: Zeci de localităţi afectate. Apa a intrat în case

În judeţul Teleorman cel puţin 15 localităţi sunt afectate de inundaţii.

Zeci de gospodării din 15 localităţi teleormănene sunt afectate de inundaţii, marţi seara, iar pompierii acţionează pentru scoaterea apei din case şi curţi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, remis Agerpres.

La ora 20,00, totalul localităţilor afectate de inundaţii este de 15, cu un număr de 87 curţi/gospodării inundate, şi anume: Mârzăneşti, Coşoteni, Nanov, Ţigăneşti, Tătărăştii de Jos, Peretu, Turnu Măgurele, Calmăţuiu de Jos, Videle, Mavrodin, Balaci, Trivalea Moşteni, Botoroaga, Târnava (com. Botoroaga) şi Suhaia, se precizează în comunicat.

Inundaţiile sunt produse, în principal, de topirea rapidă a zăpezii. Cele mai multe gospodării inundate sunt în Ţigăneşti, respectiv 45, în Tătărăştii de Jos sunt inundate 21 de curţi, în Nanov este inundată o casă şi patru curţi, iar în localitatea Peretu sunt inundate mai multe drumuri comunale.

În Suhaia - pe digul de Vest al lacului Suhaia s-a produs o deversare coronament pe o lungime de cca 10m cu lama apei de cca 3-4 cm. Se intervine cu saci cu nisip şi folie pentru supraînălţare. Forţe şi mijloace: 1 ACI , 1 Microbuz, 1 MPR, 3 bărci, 1 şenilată, 1 Duster, 2 ofiţeri, 30 subofiţeri, 2 subofiţeri scafandri cu 1 autospecială scafandri şi personal SGA (15 persoane şi 1 buldoexcavator), se mai arată în comunicatul ISU Teleorman.

[citeste si]

Sfaturile autorităţilor

Conform sursei citate, situaţia din localităţile afectate de inundaţii este monitorizată de către autorităţile locale şi judeţene. Din cauza faptului că în localităţile afectate sunt mai multe fântâni inundate, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire.

În cazul în care au probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze imediat la sprijinul autorităţilor locale, mai menţionează ISU Teleorman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel