COD ROSU  INUNDAȚII ROMÂNIA. Cod Roșu și Cod Portocaliu de inundații

Hidrologii au emis COD ROȘU și COD PORTOCALIU de inundații. 

COD ROȘU 

Hidrologii au emis, sâmbătă, o nouă atenționare cod roșu de inundații pe râul Cricovul Sărat, care străbate județele Ialomița și Prahova. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00, potrivit Mediafax. 

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor (INHGA), din cauza precipitațiilor înregistrate şi propagării, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe cursul mijlociu şi inferior al râului Cricovul Sărat, județele Prahova şi Ialomiţa.

Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi.

COD PORTOCALIU

Hidrologii au emis o atenționare cod portocaliu de inundații pe cursul inferior al râului Prahova, care străbate județele Ialomița și Prahova, anunță Mediafax. 

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gopodărire a Apelor, codul portocaliu a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 10, după expirarea codului roșu, și este valabil până la ora 16.00.

INHGA arată că din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe cursul inferior al râului Prahova, județele Prahova şi Ialomiţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel