Inundații masive. Cel puțin 23 de morți. Vezi unde

Inundații masive au fost înregistratre în sudul Malawi. Cel puțin 23 de persoane au fost găsite decedate. Pagubele sunt însemnate.

Peste 110.000 de oameni din cele două districte afectate de inundații în Malawi, acolo unde apele au ieșit din matcă, scrie Agerpres. Cel puţin 23 de persoane au decedat, iar 11 au fost date dispărute, a anunţat vineri ministrul pentru Securitate Internă, potrivit AFP.

"Autorităţile (...) tratează situaţia cu urgenţa care se impune în astfel de cazuri", a continuat ministrul, precizând că echipe de intervenţie alcătuite din militari, poliţişti şi voluntari din partea Crucii Roşii locale au fost mobilizate în regiunile sinistrate pentru a venit în ajutorul populaţiei.

"Am stabilit nouă centre de primiri urgenţe în şcoli şi biserici destinate persoanelor sinistrate, al căror număr ar putea creşte în zilele următoare întrucât ploile vor continua", a precizat telefonic pentru AFP un oficial din districtul Mulanje, Charles Makanga.

Potrivit prognozelor ministerului Schimbărilor climatice şi ale serviciilor meteorologice, ploile vor persista până la 13 martie.

Malawi, un stat sărac, de mici dimensiuni, fără ieşire la mare, din Africa Sudică, se confruntă de mai multe anotimpuri, ca, de asemenea, restul regiunii sudice a continentului, cu perioade de secetă care au efecte negative asupra economiei.

Vezi și: 

Cinci concurenți au rămas în cursa pentru marele premiu din Ultimul Trib

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel