Inundații. Jandarmii, criticați de salvamontiști: Se laudă cu acțiunea făcută de Salvamont. Jenantă atitudine! Eroi la privit!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Jandarmeria Română
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Jandarmeria Română

Jandarmii din Vrancea sunt acuzați că și-au însușit meritele pentru salvarea unor sinistrați din timpul inundațiilor deși o parte importantă a operațiunii a fost dusă la bun sfârșit de salvamontiști. 

Jandarmii din Vrancea sunt acuzați că și-au însușit meritele pentru salvarea unor sinistrați din timpul inundațiilor deși o parte importantă a operațiunii a fost dusă la bun sfârșit de salvamontiști, scrie Mediafax. Critica a apărut pe Facebook și este atribuită unui reprezentant al Salvamont. Pe 19 iunie, reprezentanții Jandarmeriei au anunțat pe Facebook faptul că au intervenit la Nereju, în Vrancea, pentru salvarea a 12 persoane izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala.

"Astăzi, 19 iunie, un echipaj de jandarmi montani din cadrul Jandarmeriei Vrancea a intervenit în sprijinul pompierilor în Punctul Frumoasele, de pe raza comunei Nereju, pentru salvarea și evacuarea unor persoane ce au rămas izolate din cauza formării unui torent de apă, pe albia râului Zăbala. După multe ore, misiunea s-a încheiat cu succes, iar cele 12 persoane au fost transportate în siguranță în localitatea Nereju”, scrie în textul redactat de jandarmi care a stârnit reacția celor de la Salvamont.

"Așa e când privitorii se cred mari salvatori"

Salvamontiștii susțin că ei au realizat sistemul cu care au fost evacuați oamenii din mijlocul apelor. De asemenea, un salvamontist a trecut râul pentru a ajunge la oamenii izolați și drona jandarmilor care a căzut în apă a fost recuperată de membrii Salvamont.

"Postare jenantă a Jandarmeriei Vrancea care se laudă cu acțiunea de salvare făcută de Salvamont fără să nominalizeze acest fapt. SALVAMONT Vrancea a realizat sistemul de evacuare, întreg echipamentul folosit a aparținut Salvamont, un salvamontist a trecut râul la cei surprinși de viitura, le-a pus hamuri de salvare pe ei și i-a asigurat pe tiroliană. Dar, așa e când privitorii se cred mari salvatori. Jenantă atitudine domnilor jandarmi, eroi la privit! Și puteați să ne aduceți și mulțumiri că v-am salvat drona pe care ați manevrat-o atât de profesional încât ați dat cu ea în apa, dar, dacă nu eram noi să o recuperăm nu mai aveați cu ce imagini să vă lăudați abilitățile de cameramani”, mai scrie în postarea atribuită salvamontistului.

Reprezentanții Jandarmeriei își recunosc greșeala și spun că, inițial, nu au știut că la acțiunea de salvare au participat și salvamontiștii.

„Informațiile pe care le-am avut la momentul redactării materialului nu includeau participarea Salvamont la acțiune, însă apreciem contribuția echipei Salvamont la succesul misiunii de salvare”, au răspuns reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel