Inundaţii Franţa, bilanț. Zeci de mii de sinistraţi, pagube imense

Inundaţiile din Aude (Franţa) au făcut 16.000 de sinistraţi, iar costul pagubelor este estimat la 200 de milioane de euro.

Asiguratorii din Franţa au înregistrat luni, la o săptămână după inundaţiile din departamentul Aude, aproape 16.000 de sinistraţi declaraţi oficial şi 'un cost final al pagubelor asigurate ce a fost estimat la 200 de milioane de euro', au anunţat reprezentanţii Federaţiei franceze a asiguratorilor (FFA), citaţi de AFP. Aceste cifre corespund estimărilor comunicate duminică de ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

Ele au fost publicate în ziua în care preşedintele Emmanuel Macron se deplasează în acest departament pentru a-şi exprima sprijinul faţă de victimele acestor inundaţii catastrofale, ce au provocat moartea a 14 persoane. Asiguratorii estimează că inundaţiile ar putea 'în final să determine peste 30.000 de sinistraţi'. Costul total a fost repartizat între categoriile următoare: locuinţe (68%), vehicule (18%) şi bunuri profesionale (14%). Starea de catastrofă naturală a fost decretată joi, săptămâna trecută, în 126 de comune din departamentul Aude, care concentrează 'el singur 90%' din totalul pagubelor', potrivit asiguratorilor francezi, fapt ce ar trebui să permită persoanelor afectate să poată fi despăgubite cu rapiditate.

Echivalentul a trei luni de ploi

Reprezentanţii FFA au precizat în comunicatul de luni că asiguratorii vor accepta declaraţii ale sinistraţilor 'până la 30 noiembrie 2018 pentru comunele recunoscute ca aflându-se în stare de catastrofă naturală'. Reprezentanţii companiilor de asigurări şi aproape 200 de experţi au fost mobilizaţi pentru a satisface cererile asiguraţilor şi pe cele ale autorităţilor locale. Bernard Spitz, preşedintele FFA, a anunţat luni că face parte din delegaţia condusă luni de preşedintele Emmanuel Macron în timpul vizitei sale în departamentul Aude.

Pe 14 şi 15 octombrie, în Aude au căzut în doar câteva ore precipitaţii deosebit de abundente, echivalentul a trei luni de ploi, cauzând cele mai grave inundaţii produse în acest departament de după anul 1891. Şi atunci, inundaţiile au rănit peste 70 de persoane. De această dată, sute de persoane sunt sinistrate, locuinţele fiind devastate şi drumurile distruse. Consiliul Departamental din Aude trebuie să voteze luni o propunere ce vizează alocarea unor credite suplimentare de 37 de milioane de euro pentru ajutorarea sinistraţilor şi pentru a demara primele lucrări de renovare. Conducerea Regiunii Occitanie a anunţat un plan de investiţii de 25 de milioane de euro, ce va fi votat pe 16 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel