Inundații devastatoare și alunecări de teren. Peste 1 milion de persoane sunt afectate

Peste un milion de persoane sunt afectate în Africa de Est din cauza ploilor torențiale. 

Peste 1,3 milioane de persoane din Africa de Est au fost afectate de ploile torenţiale şi inundaţiile produse în ultimele săptămâni, a anunţat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de DPA, scrie Agerpres. 

Cel puţin 481.000 de persoane au fost strămutate de la începerea sezonului ploios, în martie, conform unui raport al Biroului ONU de Coordonare a Afacerilor Umanitare (OCHA).

Inundații și alunecări de teren 

Ploile torenţiale au provocat inundaţii, alunecări de teren şi au produs daune la nivelul infrastructurii şi mijloacelor de trai din ţări precum Burundi, Kenya, Etiopia, Rwanda, Somalia şi Tanzania.

În Uganda, lacul Victoria a atins cel mai înalt nivel înregistrat după anul 1964, se arată în raport.

Fenomen asociat și cu incendiile din Australia 

Ploile au fost cauzate de un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de dipol pozitiv din Oceanul Indian, asociat şi cu incendiile devastatoare din Australia, de la începutul acestui an. De asemenea, acest fenomen a favorizat înmulţirea lăcustelor de deşert, astfel că aceste insecte dăunătoare migratoare ameninţă acum securitatea alimentară din Africa de Est.

În Africa de Est este în prezent în desfăşurare cel mai lung dintre cele două sezoane ploioase anuale. Conform centrului regional de meteorologie ICPAC, numeroase staţii meteorologice au înregistrat cele mai însemnate cantităţi de precipitaţii din ultimii 40 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel