Inundații devastatoare în Franța, Spania și Italia. Bilanț morți și dispăruți

Inundații. Foto cu caracter ilustrativ
Inundații. Foto cu caracter ilustrativ

Sunt inundații în estul Spaniei, sudul Franței și nordul Italiei. 

Cel pușun trei persoane au murit și alte patru sunt date dispărute în urma inundaților, anunță BBC News, potrivit Mediafax. 

Regiunea spaniolă Catalonia s-a confruntat în ultimele zile cu a doua perioadă de precipitații torențiale în decurs de doar două zile. În zona Arenys de Munt, un bărbat de 70 de ani a fost surprins de torenți în timp ce încerca să-și mute mașina.

Patru persoane sunt date dispărute după ce râul Francoli din nord-estul Spaniei a ieșit din matcă, iar mai multe clădiri și vehicule au fost luate de ape.

Două persoane au murit în nordul Italiei din cauza inundațiilor, iar autoritățile din regiunea Piemont au cerut declararea stării de urgență în zona Alessandria.

Inundații masive s-au înregistrat și în zone din localitățile Narbonne Plage și Béziers, unde mai multe vehicule au fost acoperite de apă.

Meteorologii au explicat că intemperiile au fost provocate de deplasarea unui front de aer rece spre zonele calde, fenomen meteo instabil care poartă numele de depresiune izolată de nivele înalte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel