Inundații de proporții în Suceava și Vaslui. Pagubele sunt însemnate

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

Vremea severă din ultimele ore a dus la producerea de inundații rapide. Pagubele sunt însemnate. 

Zeci de gospodării au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele 24 de ore în oraşele Gura Humorului şi Frasin şi în localitatea Doroteia, iar în Ţibeni o casă a luat foc din cauza unui trăsnet, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, scrie Agerpres. 

Pompierii militari de la subunităţile din Gura Humorului, Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni intervin în zonele respectiv pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii.

Potrivit lui Alin Găleată, se lucrează la evacuarea apei din 20 de curţi şi cinci case care au fost inundate, cel mai afectat fiind oraşul Gura Humorului.

Inundații și în județul Vaslui 

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Ivăneşti şi de la Garda II Negreşti au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, în localităţile Rafaila şi Gârceni, pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe şi curţi inundate în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, în localitatea Gârceni, toate căile de comunicaţie au fost inundate, iar DJ 159 a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ un kilometru, asfaltul fiind rupt.

"La Rafaila s-a intervenit cu o autospecială şi o motopompă transportabilă, pentru evacuarea apei din 4 case, 11 curţi şi 12 anexe. De asemenea, din cauza inundaţiilor care au afectat localitatea Rafaila, două persoane au fost evacuate la rude. Echipele de intervenţie care au acţionat în localitatea Gârceni au evacuat apa din 4 case şi 20 curţi", au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Intervenţia pompierilor a fost condusă de prim adjunctul ISU Vaslui, Niculae Tătaru, şi de prefectul judeţului, Mircea Gologan. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel