INUNDAȚII. Carmen Dan, în zonele afectate. Discuții cu autoritățile

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Ministerul Afacerilor Interne informează că până joi după-amiază inundaţiile au afectat 35 de localităţi din 14 judeţe.

Conform unui comunicat de presă al MAI, ministrul Carmen Dan a discutat cu autorităţile locale despre efectele produse de inundaţii şi despre gestionarea riscurilor care încă mai există, cu ocazia deplasării în zonele afectate de la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov. 

Cea mai gravă situație

Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în judeţele Covasna, localitatea Căpeni, respectiv Braşov, localitatea Augustin. Efecte ale inundaţiilor au fost şi în judeţele Bacău, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.  

Ministrul a discutat cu locuitorii din zonele expuse riscului de inundaţii şi despre importanţa punerii în aplicare a măsurilor preventive dispuse de către autorităţi. 

Potrivit MAI, în prima parte a zilei, delegaţia ministerială a survolat zonele inundate cu un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie în vederea evaluării situaţiei în ansamblu. 

Ulterior, s-a făcut o primă oprire în localitatea Augustin - judeţul Braşov, unde autorităţile acţionau pentru degajarea apei şi supraînălţarea unor diguri. În cursul nopţii trecute, din această localitate au fost evacuate, la rude, 20 de persoane. 

Discuții cu autoritățile din Comăna

Tot în judeţul Braşov, Carmen Dan a discutat cu autorităţile din localitatea Comăna, unde a fost afectat un pod rutier care face legătura între comună şi câteva sate limitrofe. În prezent, accesul spre aceste zone se realizează pietonal. 

De asemenea, ministrul a mers în judeţul Covasna, la Căpeni. Aici, chiar dacă nivelul apelor a scăzut faţă de aseară, există în continuare riscul de rupere a digului de protecţie la râul Olt. 

La întoarcerea spre Bucureşti, ministrul Carmen Dan s-a oprit şi în localitatea Islaz din judeţul Teleorman, care, după Covasna şi Braşov, a fost cel mai puternic afectat de fenomenele hidrologice din ultimele zile, aproape 30 de localităţi fiind inundate. Având în vedere că această localitate se află la vărsarea râului Olt în Dunăre, ministrul Afacerilor Interne a discutat cu autorităţile din zonă despre măsurile care trebuie luate în zilele următoare pentru protejarea populaţiei. 

Ministrul Carmen Dan a fost însoţită şi de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, secretarul de stat Raed Arafat, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă Dan Paul Iamandi, şi şeful Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Gheorghe Sebastian Cucoş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel